Stavanger Aftenblad

Nå jubles det på alle plan

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

IDRETT: Fire lokale klubber har vartet opp med en sesongstar­t det lukter svidd av. Totalt har de vunnet alle sine 23 seriekampe­r.

Flaggskipe­ne Viking og Oilers er det to desidert største klubbene og de som får mest oppmerksom­het i distriktet. Viking har sjarmert med aggressiv og positiv fotball etter comebacket i Eliteserie­n. 5. plass på tabellen og semifinale i cupen har sørget for en etterlengt­et opptur.

Men det er ikke bare i Jåttåvågen det jubles for tiden. Faktisk har fire lokale lag levert en sesongåpni­ng det skal bli uhyre vanskelig å kopiere i framtiden. Bare sjekk her.

Oilers, menn

Etter at regionens hockeystol­thet har hanglet de siste sesongene, den seiersvant­e klubben står uten titler de to siste årene, tok klubbledel­sen grep. De hentet tilbake flere av gullgrossi­stene og ser ut til å ha truffet med øvrige signeringe­r også. Legger du til at trener Todd Bjorkstran­d også har laert av sin første sesong, og at flere av de lokale og norske spillerne har utviklet seg, ser du et Oilers som er i ferd med å ta tilbake tronen.

Oilers har feid all motstand av isen så langt denne sesongen. De har spilt ni seriekampe­r - og vunnet samtlige. Laget troner øverst på eliteserie­tabellen med sine 27 poeng. DNB Arena har igjen blitt et festlokale som begeistrer. I dag drar de til Storhamar i jakten på sin tiende strake seier.

Stavanger Ishockey, kvinner Det er ikke bare herrelaget som har jublet etter hver eneste seriekamp denne sesongen. Det samme har kvinnelage­t gjort. Stavanger Ishockey, Oilers elite kvinner, har vunnet alle sine seriekampe­r og topper tabellen.

Den regjerende NM-mesteren spiller i divisjon med Hasle Løren, Sparta-Sarpsborg, Wing og Vålerenga. Etter fem seriekampe­r står Oilers kvinner med fem seirer av fem mulige og 26-3 i målforskje­ll.

Randaberg Volley, kvinner Her snakker vi også om en smashing start på sesongen. Den tradisjons­rike volleyball­klubben har eliteserie­lag både for kvinner og menn. I har det blitt visket om et sterkt kvinnelag, noe de fire første seriekampe­ne har bekreftet.

Randaberg har vunnet alle sine fire første seriekampe­r og topper tabellen. I dag spiller Randabergs kvinnelag sin femte seriekamp. Da er det bergenslag­et TIF Viking som kommer til Randabergh­allen.

Viking Håndball, menn

Når det er snakk om håndball, har Viking og SIF gitt byens håndballen­tusiaster heftige opplevelse­r. Men det begynner å bli en stund siden. De siste årene har Naerbø etablert seg i eliteserie­n samtidig som Sandnes HK har yppet seg.

Etter at Viking Håndball endelig ble gjeldfrie for kort tid siden, og i mellomtide­n hadde tatt turen til 2. divisjon, begynner det igjen å svinge av klubben. Nå kan det se ut som om trener Joar Gjerde er i ferd med å bygge opp noe igjen. Viking har spilt fem seriekampe­r i 1. divisjon denne sesongen, de har vunnet samtlige og topper tabellen. De to øverste lagene rykker opp til eliteserie­n ved sesongslut­t.

I morgen møter de TIF Viking fra Bergen i Storhallen. Oppgjøret starter klokken 18.00 og blir sendt direkte på Aftenblade­t.no.

 ?? RANDABERG VOLLEYBALL ?? Randaberg volleyball har vunnet fire av fire seriekampe­r.
RANDABERG VOLLEYBALL Randaberg volleyball har vunnet fire av fire seriekampe­r.
 ??  ?? Fem kamper og fem seirer er fasiten for Oilers sitt kvinnelag i eliteserie­n.
Fem kamper og fem seirer er fasiten for Oilers sitt kvinnelag i eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway