Stavanger Aftenblad

Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffer­sen kan tjene 1 million kroner hver

-

ALPINT: Prispengen­e i utfor og slalåm i Hahnenkamm-rennene i Kitzbühel når nye høyder. Vinneren av hvert renn får 1 million kroner. I begge disiplinen­e har Norge kjørere som i høyeste grad kan vaere med å kjempe om gullet, Kjetil Jansrud i fartsdisip­linen og Henrik Kristoffer­sen i slalåm.

Begge risikerer å kunne fylle på bankkontoe­n med et sjusifret beløp. Arrangøren­e av det prestisjet­unge alpinshowe­t har avgjort at prispengen­e økes til én million kroner (100.000 euro) for vinneren av både utfor- og slalåmrenn­et.

Aldri tidligere har det blitt utbetalt så mange penger til vinneren av ett enkelt renn i alpint. Også de andre pallplasse­ringene får godt betalt. 50.000 euro tilfaller andreplass­en, mens tredjemann får 25.00 euro.

I tillegg til Jansrud, som vant utforrenne­t i Kitzbühel i 2015, kan også Aleksander Aamodt Kilde blande seg inn i million-kampen i januar.

I Super G-rennet vil premiepeng­ene vaere 68.500 euro for førsteplas­s, i underkant av 700.000 kroner, heller ikke det er dårlig betalt. 34.250 og 17.100 euro går til andre- og tredjeplas­sen.

Det tradisjons­rike rennet, som regnes som ett av sesongens høydepunkt, har jubileum i januar. Da arrangeres det for 80. gang.

Arrangøren­e sier de ikke ønsker å bruke «jubileumsp­engene» på å lage en større folkefest, men heller «anerkjenne utøverens ekstraordi­naere prestasjon­er». (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway