Stavanger Aftenblad

Lekeplasse­n, Actually

-

DRØSET: De sto der side om side i tusmørket.

Hun og han. Ikke langt fra Notting Hill.

Hun, en lett hutrende norsk turist, speidende etter to halvville Hillevågsu­nger i full galopp rundt lekeplasse­n. Han, en klassisk grånende myrsnipe-pappa med bekymrede rynker i pannen, speidende etter en halvvill guttunge som hang på hjul bak de galopperen­de siddisene.

Det var i grunnen litt absurd. Den digre lekeplasse­n i hjørnet av en av Londons parker var topp for ungene til å svi av overskudds­energi etter å ha sittet for lenge på undergrunn­sbanen.

I sjørøversk­uta hadde de fått selskap av en jevnaldren­de pirat. Fulgt fra sidelinjen av det som viste seg å vaere Hugh Grant, en av hennes absolutte filmhelter.

Det var fascineren­de å se denne lett aldrende multimilli­onaeren i tweedfrakk løpe stivbeint og overtydeli­g britisk rundt blant busker og lekestativ, på jakt etter en lattermild og forfrisken­de småskitten guttunge. Ingen livvakter. Ingen fakter. Bare et oppgitt «hvor mange ganger er det virkelig kjekt å stikke av fra far». Du vet – like aktuelt i Stavanger som i London. Etter noen minutter lot han sin snaut 20 år yngre svenske kone ta seg av løpingen, og bjeffet i stedet ut oppmuntren­de ord når de passerte.

Hun lovet seg selv at hun ikke skulle vaere en sånn som tok bilder. Men så klarte hun ikke helt å holde seg likevel. Spesielt ikke når hun hørte den kjente stemmen skravle i tusmørket like ved. Heldigvis sto hennes eget barn foran. Så hun hadde et alibi. På en måte. Hun tok to diskrete bilder.

Hun skjemtes etterpå. For det er ikke lett å vaere en verdensstj­erne i håndsydde sko når novemberku­lden siger på, og 7-åringene løper som gaseller motsatt vei.

Hun lovet seg selv å ikke gjøre noe mer ut av det. Baaaaaare... kanskje ta en kopi og legge til side til konfirmasj­onstalen? Om den gang Hollywood dukket opp på lekeplasse­n. I London, actually.

En klassisk grånende myrsnipepa­ppa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway