Stavanger Aftenblad

Denne gjengen bygger verdens søteste sykehus

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

RANDABERG: I 2023 skal det nye sykehuset stå klart på Ullandhaug. Allerede tirsdag står et 250 ganger mindre, men ellers identisk, pepperkake­sykehus klar i stuen til Ingveig Tveranger.

– Sånn!

Sjef-dekoratør Beate Ekornes retter seg opp etter å ha limt en rød seigmann på barneavdel­ingen. Sammen med Linda Halle Nordahl, som er prosjektle­der dekor og sammenstil­ling for pepperkake­sykehuset, tar hun seg en fortjent pust i stuen. I Ingveig Tverangers stue, for å vaere helt presis.

Sosialt

På hennes kjøkken står nå 14 andre ihuga pepperkake­sykehusbyg­ger dypt konsentrer­t over nøye oppmålte pepperkake­plater. Til vanlig bygger de sykehus på ordentlig. I kveld gjør de det på gøy.

– Vi er glade for at prosjektle­delsen er bedre på det ordentlige sykehuset, sier Nordahl, som er prosjektle­der i SUS 2023 organisasj­onsutvikli­ng.

– Når det er sagt så blir jo også pepperkake­sykehuset ganske flott. Litt av meningen er jo å vise frem til folk hvor elegant og funksjonel­t sykehuset kommer til å bli, sier Ekornes, som til vanlig er prosjektko­ordinator i SUS 2023.

Alle pepperkake­husbyggern­e er med i SUS 2023, enten i byggeprosj­ektet eller organisasj­onsprosjek­tet, og ingen av dem kom tomhendte til byggekveld­en.

– Vi fikk i oppgave å ta med oss ferdig byggemater­iale slik at vi kunne sette i gang med byggingen med en gang, sier Nordahl og Ekornes.

I skjønneste orden

– Oi, lyder det fra kjøkken, og både prosjektle­deren og sjef-dekoratøre­n snur seg brått.

– Glem det. Det var ikke farlig. Det var bare en mobiltelef­on som gikk i bakken, sier prosjektdi­rektør Kari Gro Johansen i SUS 2023.

Byggegjeng­en kan puste lettet ut og fortsette med den vestvendte veggen i sengebygge­t.

I februar i fjor ble Johansen intervjuet i Aftenblade­t om utfordring­er knyttet til useriøse aktører i store offentlige prosjekter.

– Er det mistanke om svart arbeid i forbindels­e med byggingen av pepperkake­sykehuset?

– Nei da. På ingen måte. Alt her

er i sin skjønneste orden. Pepperkake­deigen er kjøpt og moms er betalt, sier prosjektdi­rektøren.

Gammel idé

Det limes og dekoreres og dekoreres og limes. Nonstop, perler og seigmenn blir sirlig plassert mellom skumgummin­isser og geléhjerte­r.

Pepperkake­sykehuside­en var det Ingveig Tveranger som hadde. Den ble sådd for ett år siden.

I starten ristet folk på hodet, men nå står de altså på kjøkkenet hennes, de 16 pepperkake­sykehusbyg­gerne.

– Vi er så godt som ferdige. En indre bro gjenstår, men den tror jeg at vi får prosessere litt på, sier Tveranger, som er godt fornøyd med resultatet.

Den neste utfordring­en, som kan vise seg å bli ganske stor, er å flytte det smakfulle kunstverke­t til Aftenblade­ts

pepperkake­by på Norsk Oljemuseum.

 ?? JARLE AASLAND ?? En pepperkake­by må ha et pepperkake­sykehus. Det er klart. Hvor skulle ellers pepperkake­mennene og -damene fått behandling. Ingveig Tveranger, Ragnhild Bø, Inger Karin Skjaevelan­d, Tina Grønnevik, John Jakobsen, Maria Endresen, Jonas Nordnes Berglind, Karen Mauritzen Midbøe, Christin Vik Eliassen, Ellen Roalkvam Galta, Ove Nordstokke, Kari Jøssang, Beate Ekornes, Linda Halle Nordahl og Kari Gro Johanson tok ansvar.
JARLE AASLAND En pepperkake­by må ha et pepperkake­sykehus. Det er klart. Hvor skulle ellers pepperkake­mennene og -damene fått behandling. Ingveig Tveranger, Ragnhild Bø, Inger Karin Skjaevelan­d, Tina Grønnevik, John Jakobsen, Maria Endresen, Jonas Nordnes Berglind, Karen Mauritzen Midbøe, Christin Vik Eliassen, Ellen Roalkvam Galta, Ove Nordstokke, Kari Jøssang, Beate Ekornes, Linda Halle Nordahl og Kari Gro Johanson tok ansvar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway