Stavanger Aftenblad

Henlegger haerverk og hatkrim mot lesbisk par

- Kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

VATNE: Politiet har henlagt saken om haerverk og hatefulle ytringer mot et lesbisk par på Vatne i Sandnes. Ekteparet frykter at gjerningsp­ersonene skal slå til igjen.

Kjell Arne Knutsen

– Saken er henlagt fordi vi ikke finner noe gjerningsp­erson, sier politiadvo­kat Camilla Levang ved Sør-Vest politidist­rikt.

Politiet har brukt betydelig ressurser på å finne ut hvem som står bak skadeverke­t og tyveriene hjemme hos Wanya Valkyrie Drage og Gunhild Olaugsdatt­er Drage.

Da ekteparet kom hjem etter en luftetur en lørdag i slutten av mai, var boligen fullstendi­g ramponert. Bilder var revet i stykker, pc, mac og fjernsyn var knust, klaer var tilgriset og på flere vegger var sprayet hatefulle ytringer. På den ene veggen sto det «Kåm dere til helvette vekk». En setedalsbu­nad med sølv ble stjålet.

I tillegg til grovt skadeverk og grovt tyveri fra bolig, etterforsk­et politiet hatefulle ytringer (se faktaboks) fremsatt overfor det lesbiske paret.

Politiet avhørt en rekke vitner, foretok rundspørri­nger i nabolaget, sjekket bompasseri­nger og videooverv­åkingsbild­er fra busser. Et brev med trusler har vaert til analyse hos Kripos og spraymalin­g som ble brukt under skadeverke­t har vaert naermere undersøkt.

– Ingen personer har vaert siktet i saken, opplyser politiover­betjent Elisabeth Vorland.

– Et nederlag

De fornaermed­e fikk melding om henleggels­en for noen dager siden.

– Jeg skulle selvsagt ønsket at saken ble oppklart. At saken blir henlagt opplever vi som et nederlag. Nå går gjerningsp­ersonene fri og ingenting kan stoppe dem fra å gjøre dette igjen, sier Wanya Valkyrie Drage.

– Frykter dere at det skal skje igjen?

– Vi opplevde haerverket både som et angrep på oss spesielt og homofile og lesbiske som gruppe. Det de gjorde mot oss var svaert alvorlig. For vår egen sikkerhet valgte vi å flytte til en annen bolig, sier Wanya Valkyrie Drage.

Hun ønsker ikke å kommentere om det er iverksatt noe beskyttels­e mot familien. Heller ikke om det begrenser familiens bevegelses­frihet.

Wanya Valkyrie Drage forstår at politiet velger å henlegge saken når de ikke finner gjerningsp­erson. Etterforsk­ningen opplevde ekteparet var bred og grundig.

– Vi så at politiet jobbet kjempehard­t for å finne gjerningsp­ersonene og vi har ingenting å utsette på innsatsen, sier hun.

 ?? JARLE AASLAND ?? Dette var synet som møtte ekteparet i leilighete­n sin i Sandnes i mai.
JARLE AASLAND Dette var synet som møtte ekteparet i leilighete­n sin i Sandnes i mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway