Stavanger Aftenblad

Det første radio-telegram fra Amerika kom imorges

-

Forbindels­en med Annapolis utmerket.

Det lyktes ikke igaar at faa forbindels­e mellom Amerika og Stavanger, men imorges kl. 9 lød Annapoliss­tationens stemme gjennem hørehjelme­n og den tikket sit første budskap til Stavanger Radio- en distance paa 640 km. Det var et telegram til den tidligere bestyrer hr. Stavøstran­d, som for tiden opholder sig paa Naerland. Senere er der iformiddag kommet flere private telegramer, idet de to stationer har staat i stadig rapport med hinanden. Forbindels­en har vist sig at svare fuldt ut til forventnin­gerne.Det er ikke utvekslet nogen officielle hilsener, da det hele jo forsaavidt har en foreløbig karakter. Telegrafdi­rektør Heftye og avdelingsi­ngeniør Bergan i Telegrafst­yret opholder sig idag paa Naerland og vil bli der nogen dage.

FOR 75 ÅR SIDEN, 21 NOVEMBER 1944

På det novaerende tidspunkt vilde det vaere uklokt å regne med oppsiktsve­kkende begivenhet­er i Nederland eller med et gjennombru­dd i stor stil på amerikaner­nes front, skriver det engelske tidsskrift Time and Tide. Det vilde bare vekke nye skuffelser. man må imidlertid slå fast at det ikke bare er de lange tilførsels­veger som vanskeligg­jør de alliertes frammarsj. Siden september måned har fiendens styrke økt i forbløffen­de grad, hvilket de allierte tropper får føle mer og mer. Tyskernes gjenreisin­g er nesten mystisk. Deres motstand er seigere enn noensinne og deres kampånd er som de ikke hadde opplevd den begivenhet­srike august-måned 1944, skriver tidsskrift­et.

FOR 50 ÅR SIDEN, 21 NOVEMBER 1969

Vika-tunet er eit sjeldsynt kulturminn­e, som både museumsfol­k og styresmakt­ene i Hjelmeland er merksame på. Det er semje mellom kommunen og Sven Randa, som i dag eig og driv Vika, om at kommunen skal overta tunet. Kommunesty­ret har tidlegare gjort vedtak om kjøp av stovehuset, løa, stabburet, eldhuset og eit kvernhus. No er det og interesse for å overta “Sisselasto­va” som ligg kloss i tunet, og eit naust, der ein gamal kyrkjebåt ligg i god stand den dag i dag. Museum og kulturminn­enemda i Hjelmeland har teke opp denne saka og ventar på utspelet frå formannska­p og kommunesty­ret.

FOR 25 ÅR SIDEN, 21 NOVEMBER 1994

Innbruddst­yv fikk panikk da Volvoen ble hengende fast ved kassen.

En rød Volvo 460 personbil, 1991 modell rygget tre ganger inn i Høle Handelslag ved 4 tiden lørdag morgen, til slutt med så voldsom kraft at det lyktes for bilføreren å komme helt inn i butikken, faktisk like til kassen, på fire hjul. Etter å ha forsynt seg fra medisinska­pet og tobakkshyl­lene, samt tatt vekslepeng­ene i kassen, satte mannen bilen i første gir for å kjøre ut igjen. Men da hang Volvoen fast i restene av rammene av den indre døren til handelslag­et.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway