Stavanger Aftenblad

Svart fredagsska­m

-

DRØSET: Neida, vi er selvsagt ikke ute og handler på black friday. Det skulle tatt seg ut.

– Ja vel. Så du er ute og handler på black friday, altså?

– Huff, ja, men det var bare fordi det var i dag det passet best å ta den handleture­n. Jeg hadde tatt fri fra jobb leeenge før jeg kom på at det var en sånn handledag, ellers hadde jeg selvsagt valgt en annen dag.

– Samme her. Jeg kan jo ikke fordra sånne dager hvor folk springer som galninger for å få tak i noe billig. Det var nesten fullt på parkerings-plassen da jeg kom hit klokka sju i morges. Kan du tenke deg?

– Det er virkelig vulgaert, ja. Hadde det ikke vaert for at jeg hadde så mye ledig tid akkurat i dag, skulle jeg aldri gått i butikker på en sånn dag.

– Ikke jeg heller, det er grusomt å gå rundt her og handle sammen med så mange andre. De kjøper jo bare tull og tøys, bare fordi det er på tilbud. Fryktelig opplegg.

– Helt enig. Selv skulle jeg egentlig bare på polet, med når jeg først har klart å sikre meg en parkerings­plass i dette kaoset, kan jeg like godt ta med noen snes kalenderga­ver og julepresan­ger og litt påskepynt også.

– Hos oss har vi egentlig innført utslippsfr­i jul, sånn at vi bare kjøper etiske geiter til hverandre, men det er greit å ha litt ekstra også, hvis ikke blir ungene og svigermor så grinete. Og så jeg skaffet meg et par pakker duftlys der borte. Tre for to.

– Å, sier du det? Jeg hadde egentlig ikke duftlys på lista, men når du sier det, det er jo koselig med litt ekstra juleduft i stua nå i førjulstid­en.

– Helt klart. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe dem til full pris, men hadde på en måte ikke noe valg siden det jo viste seg å vaere en sånn harry tilbudsdag i dag.

– Nå har de dessuten utvidet det til black week, så det hadde nok ikke hjulpet om vi handlet tidligere i uka heller. Vi kommer ikke unna disse gode tilbudene, samme hvor hardt vi prøver.

– Nei, det er nok bare å bite i det sure eple og spare noen skarve hundrelapp­er. Sånn har det altså blitt.

Vi kommer ikke unna disse gode tilbudene, samme hvor hardt vi prøver.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway