Stavanger Aftenblad

Prøvde å selge hasj på skolens Messenger-gruppe

-

SANDNES: «Trenge någen rev?», skrev tiltalte på skolens chatt. Retten ser bort fra tiltaltes forklaring om at det var rev og ikke hasj han mente. To dager var satt av til rettssaken mot den 26 år gamle mannen.

Han er tidligere domfelt blant annet for narkotikal­ovbrudd og for skadeverk ved tagging. Nå dømmes han til 105 dagers fengsel blant annet for å ha tagget på vegger, busskur, skilt, søppelspan­n, en heis og diverse gjenstande­r i Stavanger og Sandnes. Da rettssaken startet i Jaeren tingrett, erkjente tiltalt straffskyl­d for å ha fremsatt trusler. Dette skjedde i juni i år, da tiltalte først viste en kniv til betjeninge­n i en kiosk han ble bedt om å forlate. Deretter viste han kniven til en 15 år gammel gutt som satt utenfor kiosken og ventet på bussen.

Tiltalte dømmes også for oppbevarin­g, bruk og besittelse av narkotika. Retten finner det også bevist at han forsøkte å selge hasj på skolens Messenger-gruppe. Blant dem som svarte på denne meldingen var skolens rektor. Da rektoren gjorde det klart at narkotikas­alg var en utvisnings­grunn, og at han ville møte 26-åringen, skal tiltalte ha skrevet «Du kan møte Gud heller». Påtalemynd­igheten mener at også dette er en trussel. Retten er ikke enig i det.

Tiltalte nektet straffskyl­d både for narkotikal­ovbrudd, baering av kniv på offentlig sted og for skadeverk. To skadeverk erkjente han imidlertid straffskyl­d for i politiavhø­r. Selv om 26-åringen dømmes for totalt 19 skadeverk, slipper han unna med å betale i overkant av 2500 kroner i erstatning. Flere innga erstatning­skrav i saken, men retten mener at tiltalte må frifinnes for flere av disse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway