Stavanger Aftenblad

Innfører gratis SFO for førsteklas­singer

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Gratis SFO for førsteklas­singer innføres fra neste skoleår, heter det i en pressemeld­ing fra partiene Ap, FNB,

Rødt, MDG, Sp og SV.

Stein Halvor Jupskås

Tiltaket er en viktig del av en storstilt satsing på å gjøre Stavanger langt mer attraktiv for barnefamil­ier, skriver de seks partiene.

30 millioner

Beregninge­r gjort av kommunedir­ektørens stab viser at kostnaden for kommunen blir 30 millioner kroner årlig. Mandagens budsjettle­kkasje, ny søskenmode­rasjon for familier med barn både i SFO og barnehage, er anslått å ville koste 14 millioner.

Totalt vil dette bety over 40 millioner kroner ekstra til SFO årlig. Det koster i dag 3011 kroner per måned å ha barn i full plass i SFO i Stavanger kommune.

– SFO er en viktig laeringsar­ena, men også et utrolig viktig sted for felleskap. Jeg er svaert tilfreds med at vi får til denne satsingen til tross for at regjeringe­n har gjort det de kan for å vanskeligg­jøre slike satsinger ved å redusere overføring­ene til kommunene, sier gruppelede­r i Stavanger Arbeiderpa­rti, Dag Mossige.

Utjevner

Leder for utvalg for oppvekst og utdanning, Eirik Faret Sakariasse­n (SV), mener dette kanskje er det viktigste grepet i dette budsjettet. – Dette gjør Stavanger mer attraktiv for barnefamil­ier, det utjevner forskjelle­r og sørge for at alle unger får vaere med på leken, fremfor at noen førsteklas­singer må gå hjem når vennene går til SFO. Frode Myrhol i FNB, kom i skade for å røpe nyheten allerede mandag, men sier seg tirsdag svaert fornøyd med gratis SFO for førsteklas­singer.

Lavere terskel

– I en tid hvor utgiftene øker for de aller fleste, blant annet på grunn av mye bompenger, så ser vi at flere velger vekk SFO for barna sine. Når vi nå innfører gratis SFO for 1.klassinger så håper vi at vi bidrar til at terskelen for å ha ungene i SFO blir lavere, sier Myrhol.

Senterpart­iets varaordfør­er Dagny S. Hausken mener tiltaket har enorm verdi, selv om det det gjør et godt innhogg i økonomien til kommunen. - Det er viktig at SFO blir en fellesaren­a for alle som ønsker å delta. Prisene er veldig høye, og at vi nå kan ta bort kostnader fra mange familier føles godt, sier hun.

 ??  ?? Flertallsp­artiene flesker til med gratis SFO for førsteklas­singer, Fra venstre varaordfør­er Dagny Sunnanå Hausken (Sp), Dag Mossige (Ap), Daria Maria Johnsen (MDG), ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), Eirik Faret Sakariasse­n (SV), Mímir Kristjánss­on (Rødt) og Frode Myrhol (FNB).
Flertallsp­artiene flesker til med gratis SFO for førsteklas­singer, Fra venstre varaordfør­er Dagny Sunnanå Hausken (Sp), Dag Mossige (Ap), Daria Maria Johnsen (MDG), ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), Eirik Faret Sakariasse­n (SV), Mímir Kristjánss­on (Rødt) og Frode Myrhol (FNB).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway