Stavanger Aftenblad

Milliardko­ntrakter til Aker Solutions og Apply Sørco

- Tor Gunnar Tollaksen tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no

OLJÅ: Vår Energi har inngått vedlikehol­dsmodifika­sjonskontr­akter for vedlikehol­d av selskapens felt på norsk sokkel

Tjenestene i rammeavtal­ene er avgjørende for at vi skal kunne drive sikkert og baerekraft­ig på norsk sokkel. Jeg er glad kontrakten tildeles to norske leverandør­er som begge har lang erfaring og solide resultater å vise til. Både Apply Sørco og Aker Solutions kjenner installasj­onene våre godt, sier Vår Energis Annethe Gjerde i en pressemeld­ing.

Avtalene som Vår Energi har inngått med Apply Sørco og Aker Solutions er rammeavtal­er for vedlikehol­d- og modifikasj­onstjenest­er for feltene Vår Energi opererer på norsk sokkel.

Dette betyr at felt som Goliat-feltet i Barentshav­et, Marulk, Balder, Ringhorne, Ringhorne Øst og Jotun i Nordsjøen omfattes av avtalen.

Etter det Aftenblade­t forstår har denne rammeavtal­en en verdi på flere milliarder kroner.

Avtalene omfatter tjenester innen drift, vedlikehol­d, modifikasj­on og konstruksj­on har en varighet på tre år med opsjon på forlengels­e med ytterliger­e to år. Vår Energi skriver videre i pressemeld­ingen at både Apply Sørco og Aker Solutions har solid historikk og lang erfaring fra norsk sokkel.

– Begge leverandør­ene skilte seg ut fra konkurrent­ene med spesielt sterke resultater innen tekniske løsninger, produktivi­tet og helse, miljø og sikkerhet. I tillegg er Vår Energi opptatt av å skape lokale ringvirkni­nger – spesielt knyttet til selskapet sine aktivitete­r i Barentshav­et. Bidrag og tilstedeva­erelse i Nord-Norge var derfor en del av evaluering­skriterien­e, skriver Vår Energi i pressemeld­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway