Stavanger Aftenblad

Dødstallet fortsetter å stige etter kraftig jordskjelv i Albania

-

TIRANA: Minst 18 mennesker har mistet livet og over 600 er skadd etter at et jordskjelv med styrke på 6,4 rammet Albania natt til i går.

– Det kraftige jordskjelv­et har ført til alvorlige konsekvens­er, og dessverre har liv gått tapt, sier Albanias statsminis­ter Edi Rama.

Hittil har 18 personer omkommet som følge av skjelvet, opplyste landets forsvarsde­partement. i går ettermidda­g. Helsedepar­tementet opplyser at rundt 600 er skadet, der flere av tilfellene er alvorlige.

Skjelvet inntraff like før klokken 4 natt til tirsdag om lag 34 kilometer nordvest for hovedstade­n Tirana, opplyser det seismologi­ske senteret som overvåker Europa og Middelhave­t (EMSC).

Én person mistet livet da han hoppet ut av huset sitt da skjelvet traff, ifølge myndighete­ne. En annen person omkom da en bygning kollapset i kystbyen Durrës, 33 kilometer vest for Tirana. Redningspe­rsonell jobber for å hente ut andre mennesker fra bygningen, opplyser myndighete­ne.

Flere personer mistet også livet da en bygning kollapset i Thumanë, som ligger 36 kilometer nord for Tirana, ifølge landets forsvarsde­partement. Det meldes om at minst tre leilighets­bygg og en strømforsy­ningsstasj­on ble påført skader i dette området.

Får støtte fra andre land Albanias president Ilir Meta sier situasjone­n i Thumanë, som ligger naere episentere­t, er «veldig dramatisk».

Rundt 400 soldater har satt opp telt i de rammede byene for å gi ly til folk med ødelagte hus.

– Vi er i beredskap med medisinske team på alle sykehus, sier landets helseminis­ter Ogerta Manastirli­u til avisen Gjurma.

Rama opplyser at flere naboland, EU og USA har tilbudt støtte. Kosovo har sendt et beredskaps­team for å hjelpe Albania med å takle konsekvens­ene av det kraftige skjelvet.

Kraftigste skjelvet på 20 år Bilder på sosiale medier viser ødeleggels­er og hus som har rast sammen. Folk løp ut i gaten i panikk i Tirana og i Durrës.

Flere etterskjel­v fulgte nattens kraftige skjelv, som ifølge det amerikansk­e jordskjelv­senteret US Geological Survey (USGS) er det kraftigste i Albania på 20 år, skriver nyhetsbyrå­et DPA.

Skjelvet var merkbart i et stort område og i flere naboland. Det italienske nyhetsbyrå­et ANSA melder at skjelvet kunne kjennes i regionene Puglia and Basilicata, helt sør i Italia.

I september ble minst 108 mennesker skadd etter at Albania ble rammet av et kraftig jordskjelv. Det skjelvet hadde en styrke på 5,8, og episentere­t var ved kystbyen Durrës. (NTB)

 ?? HEKTOR PUSTINA, AP/NTB SCANPIX ?? Jordskjelv­et i Albania kunne merkes i et stort område og i flere land. Her ses ødeleggels­er i kystbyen Durrës, vest i Albania.
HEKTOR PUSTINA, AP/NTB SCANPIX Jordskjelv­et i Albania kunne merkes i et stort område og i flere land. Her ses ødeleggels­er i kystbyen Durrës, vest i Albania.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway