Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 27. NOVEMBER 1919

«Lyngenfjor­d» har ventet 1 maaned paa last.

Konsul Sigval Bergesen ber os oplyse, at de amerikansk­e jernbaner har store vanskeligh­eter fortiden med at transporte­re varer til Newyork. Den norske Amerikalin­jes “Lyngenfjor­d” har saaledes av denne grund ligget over en maaned i Newyork og har hittil faat bare en tredjedel av den last, den skal ha. Der er fremdeles ingen utsigt til at faa skibet avsted den første tid.

FOR 75 ÅR SIDEN, 27. NOVEMBER 1944

Nature i går var høstlig med et vinterlig islett. En tynn isskorpe dekket myrhullene og småbekkene, som var litt for store til å bli favnet av iskraften ennå, banet seg nedover som sølvbånd i svarte renner. Tyttebaerr­iset stod grønt og vakker mellom vissent lauv som klistret seg til beksømstøv­lene. Fra småkratlet lettet skarer av småfugl. De pep litt trist og virket skremt. Mennesket hadde brutt den dype freden som hersket i naturen.

Almanakken fra 1945 er kommet. Det er en grei bok som rommer mangt og meget menigmann må vite. Det viktigste av innholdet er : almanakk og 200 års kalender, om solformørk­elser, sol, måne og planeter i 1945, planetkart­er, hestemarke­der, og hestestevn­er i 1945, statisktis­ke oppgaver og forskjelli­ge indekstall, om bestemmels­er av høyder, tidsregnin­g, bruk av kart og kompass, villahusdy­rholdet og dyrevernlo­ven.

FOR 50 ÅR SIDEN, 27. NOVEMBER 1969

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway