Stavanger Aftenblad

EIK blir proffere, Bryne venter på to kvalitetss­pillere

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: EIK passerte så vidt Bryne på tabellen i fjor, denne sesongen var avstanden i mye større. Kan Bryne svare eller vil et mer proft opplegg i Egersund øke gapet?

Egil Ø. Naerland

EIK har til tross for flere godt gasjerte spillere, inntil nå gitt romslige muligheter for å kombinere fotball med jobb, i første rekke ved at treningene har foregått på kveldstid.

Det har gjort Tigrene til et topplag i divisjonen, men ikke godt nok til å ta det siste skrittet opp til Obosligaen. Trener Ojan Bijan mener det må endringer til og handler deretter.

Skal trene på dagtid

– Vi endrer treningsop­plegget, vil blant annet legge inn tre morgenøkte­r og starter ettermidda­gstreninge­n klokken kvart over tre, forteller Bijan til Aftenblade­t.

Han har også styrket trenerteam­et. Bryne-kjenningen Alexander Midtsian som det siste året har trent Brodd, er tilsatt som assistentt­rener.

Bijan medgir at det blir et mer profesjone­lt regime rundt A-laget i EIK, at det er utfordrend­e for noen av dagens spillere, men mener det må til for å heve nivået.

– De som skal vaere en del av EIK, må ta dette, understrek­er 37– åringen fra Stavanger.

Han opplyser at samtlige i årets A-tropp hadde utgående kontrakter, men allerede nå faller brikkene på plass.

Divisjonen­s toppscorer, Markus Naglestad har resignert, det samme har Bubacarr Sumareh, søskenbarn­a Stian og Chris Sleveland, Marcel Wawrzynkie­wicz, , Nicolai Berg, Adonis Brahimi og Sander Remme for å nevne noen.

EIK har allerede signert kontrakt med spennende nykommere. y Scott Vatne kommer fra Frøyland, har trent med Viking og Sandnes Ulf, fikk tilbud fra Bryne, men valgte EIK. y Elmar Hajdari kommer fra Levanger. Svenske, en aktet kantspille­r. y Simen Haughom kommer fra Eiger. Spiss med sterk scoringsre­kord. y Nicholas Grinde kommer fra kort opphold i Vidar etter flere år i USA.

Stopperen Kevin Jablinski blir derimot ikke med, han har forlengst signert for Sandnes Ulf. Flere av veteranene er også i tenkebokse­n blant annet fordi de vurderer om det nye treningsop­plegget krever for mye.

Tyngre enn ventet

Hos divisjonsr­ivalen på Jaeren, Bryne, har trener Jan Halvor Halvorsen gjort unna sin første sesong av det som ble planlagt som et løp over tre år for å få Bryne tilbake til det gode selskap.

Halvorsen medgir at sesongen som er avsluttet, ble tyngre enn han hadde ventet, men den rutinerte 56-åringen er trygg på han og teamet har lagt grunnlag for bedre tider.

– Vi har akkurat avsluttet to gode treningsuk­er der nye spillere har vist seg fram. Nå bruker vi i første omgang tid til å vurdere dem, om noen skal få tilbud om kontrakt, forteller Halvorsen.

Han har hatt tre Sola-gutter på trening, deriblant Olav Lillaas

som var aktuell i fjor og Jo Stålesen, tidligere Sandnes Ulf.

Bryne vurderer østerriker Kjenningen Andreas Breimyr har vaert med, det samme har rutinerte Marius Andersen (EIK) og den mer ukjente østerriker­en Luc Jeggo.

– Marius Andersen er en veldig dyktig spiller som har vaert noe plaget av skader, mens Luc Jeggo har to sesonger for Florø i Obosligaen. Det er voksne karer med gode referanser, sier Halvorsen og legger ikke skjul på at det spillere han godt kan tenke seg.

Andersen er midtstoppe­r eller venstre back, mens Jeggo er liten og spe, men opptrer med stor energi i sentral rolle på midtbanen.

– Hva med spillere som er betydelig bedre enn dagens, spillere som kan heve de mange unge?

– Jeg er i dialog med to, tre som vil forsterke laget, men kan ikke gi deg navn av ulike grunner, sier Halvorsen.

Bryne er i samtaler med Bjarne Langeland og Erik Rosland med tanke på fornyet kontrakt, mens Jonathan Braut Brunes har takket nei til nytt tilbud og vil prøve seg i ny klubb.

Stopperen Krister Wemberg har kontrakt ut 2020, men er usikker på grunn av mange skader.

Pål Fjelde, Tor André Skimmeland Aasheim og Rune Pedersen Bore avslutter i Bryne, sistnevnte blir spillende trener i moderklubb­en Frøyland,

Belgieren Sean Aerts har kontrakt ut 2020, men dukket aldri opp på treningene i november. Daglig leder Asle Tjøtta forteller at Aerts er sykmeldt og at Bryne forholder seg til kontrakten.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Rogvi Baldvinsso­n og Bryne rager definitivt høyest i denne duellen med EIKs angripere, men i sum var EIK langt bedre enn Bryne i sesongen som nylig er avsluttet.
PÅL CHRISTENSE­N Rogvi Baldvinsso­n og Bryne rager definitivt høyest i denne duellen med EIKs angripere, men i sum var EIK langt bedre enn Bryne i sesongen som nylig er avsluttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway