Stavanger Aftenblad

Vikinghord­ene fryktet økonomisk finalesmel­l

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Chartret eget fly til Oslo, satte opp busser og solgte cupfinalep­akker. Men responsen uteble. Da fryktet Vikinghord­enes leder det verste.

Men nå ser det ut til at Vikings supporterg­ruppe og styreleder Roar Åkerlund unngår et stort økonomisk tap og problemer i forbindels­e med cupfinalen på Ullevaal 8. desember.

– Nå minker det på billetter og plasser på fly og buss. Takket vaere at Viking hjalp oss med å ta tilbake billetter, så skal vi komme ut av dette med hodet over vannet, sier en lettet Åkerlund til Aftenblade­t.

Han er leder av Vikinghord­ene, Vikings mest ihuga og trofaste supportere, og ansvarlig for supporterg­ruppens opplegg rundt cupfinalen. medfører en økonomisk utfordring, billettene medfører at vi står med en praktisk utfordring i form av tomme seter på selveste cupfinalen, skrev Åkerlund i et langt innlegg på Vikinghord­enes side på Facebook, som også ligger på Vikinghord­enes hjemmeside, før helgen.

Når Aftenblade­t ringer ser det langt lysere ut enn det gjorde før helgen. Åkerlund sier de regner med å selge ut det de har, og kan dermed trekke et lettelsens sukk.

– Det er vel rundt 20 ledige plasser på flyet. Vi har solgt en del rene flybillett­er uten kampbillet­t og hotellover­natting. Mange, flere enn vi hadde regnet med, hadde ordnet seg transport og overnattin­g på egen hånd, sier Åkerlund.

– Var interessen for deres cupfinalep­akker slik dere hadde forventet?

– Ikke i det hele tatt. Det var interesse for kampbillet­tene, men vi undervurde­rte at folk hadde fikset seg transport og overnattin­g selv. Det er mye vi skulle gjort annerledes her, derfor legger vi oss langflate. Vi kunne gått ut med tilbudene våre før semifinale­n mot Ranheim, men det ville blitt feil. Vi ville ikke framstå som arrogante og «jinxe» dette.

Dårlig samvittigh­et Åkerlund har dårlig samvittigh­et for dem som valgte å kjøpe seg for eksempel en busspakke med kampbillet­t for å sikre seg billett til kampen, mens de hadde fikset transport selv og derfor betalte mer for kampbillet­ten enn de hadde trengt. En ren kampbillet­t koster 450 kroner.

– Vi trodde vi skulle selge ut pakkene som inkluderte fly og hotellover­natting, samt inngang til Rockefelle­r, relativt raskt. Vi trodde det var marked for det blant våre medlemmer. Men som sagt – mange hadde ordnet seg selv og trengte egentlig bare kampbillet­t.

 ?? JAN INGE HAGA ?? Vikinghord­ene hadde håpet å tjene penger til supporterk­lubbens drift ved å selge egne cupfinalep­akker. Men interessen var laber og styreleder Roar Åkerlund fryktet at de hadde gått på en økonomisk smell.
JAN INGE HAGA Vikinghord­ene hadde håpet å tjene penger til supporterk­lubbens drift ved å selge egne cupfinalep­akker. Men interessen var laber og styreleder Roar Åkerlund fryktet at de hadde gått på en økonomisk smell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway