Stavanger Aftenblad

Avskiltet i september, på gulljakt to måneder senere

-

KUMAMOTO: Veteranen Heidi Løke fikk klar beskjed om at hun var uaktuell for håndball-VM. I Japan er målet å herje med motstander­ne.

29. september i år: Løke setter seg inn i en taxi i Stavanger og kjører mot Sola og flyplassen. Hun har tårer i øynene og er noen timer tidligere offisielt meldt uaktuell for VM på grunn av skade.

I går: Løke smiler og ler i Kumamoto med en liten blåveis ved det høyre øyet etter treningska­mp mot Montenegro. I den japanske byen skal Norge forsøke og følge opp sin rekordarte­de medaljefan­gst i kvinnehånd­ball.

– Du var helt avskiltet for vel to måneder siden?

– Ja, jeg var ferdig og skulle vaere hjemme. Flyturen hjem fra Stavanger den dagen var rar. Jeg satt og tenkte på alt jeg kom til å gå glipp av, sier Løke til NTB.

En «uvanlig meniskskad­e» med rehabilite­ringstid på femseks måneder var budskapet i en pressemeld­ing fra Norges Håndballfo­rbund.

Det skulle vise seg å vaere helt feil.

Uforståeli­g

For hjemme i Sandefjord ventet Løkes yngste sønn Oscar, og allerede mandag småløp håndballst­jernen etter ham i stua og kunne bøye kneet nesten uten smerte. Da kom håpet om VM tilbake.

– Jeg kunne ikke forstå at dette skulle sette meg utenfor håndballen i så lang tid som jeg fikk beskjed om, sier Løke.

Den bookede timen for operasjon i Oslo, endte i stedet med en friskmeldi­ng. Noen dager senere dominerte Løke i Champions League-kamp for Vipers Kristiansa­nd.

 ?? NTB SCANPIX ?? Heidi Løke fyller 37 år midt i VM, men er sterk og klar når VM kastes i gang i dag.
NTB SCANPIX Heidi Løke fyller 37 år midt i VM, men er sterk og klar når VM kastes i gang i dag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway