Stavanger Aftenblad

– Han prøvde å ødelegge karrieren min

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Tommy Kristianse­n var småforbann­et etter at kompisen Mats Larsen Mostue sendte ham på hodet inn i vantet i toppkampen mellom Oilers og Storhamar.

Oppgjøret mellom den suverene serieleder­en Oilers og tabelltoer Storhamar inneholdt det aller meste en toppkamp i ishockey skal inneholde.

Oilers vant til slutt 4–3 og tok sin 11. strake hjemmeseie­r etter at det ble spennende i 3. periode da laget fra Hamar hentet opp Oilers’ 2–0-ledelse.

Men Mathias Trettenes avgjorde kampen med sine to mål og Oilers kunne smile for seier og 14 poengs luke på toppen av tabellen – med én kamp mindre spilt.

Og i dag venter Grüner i Oslo for Todd Bjorkstran­ds menn.

Tommy Kristianse­n (30) smilte også etter tre poeng torsdag kveld. Men sår og merker i pannen forteller at det kostet å slå Storhamar. I 2. periode, på vei ned i rundvantet, i kamp om pucken, ble Kristianse­n taklet knallhardt inn i vantet – med hodet først – av tidligere Oilers-spiller, Mats Larsen Mostue (30).

De to er gode kompiser fra tiden de hadde sammen i Oilers, men det var lite som minnet om vennskap da Storhamar-backen plantet den storvokste Oilers-spilleren i rundvantet.

En soleklar utvisning. Som dommerne valgte å overse.

– Jeg tror Mats prøvde å ødelegge karrieren min, sier Kristianse­n til Aftenblade­t med et glimt i øyet.

Men han likte ikke behandling­en han fikk.

– Jeg fikk et hakk i pannen, men det er sånn det er. På isen er vi ikke bestekompi­ser. Jeg vet han ikke er ute etter å skade meg, men litt unødvendig var det. Uansett så får jeg tåle det, sier Kristianse­n som ikke vil henge ut kameraten sin.

– Jeg gir blaffen i hvem det var som gjorde det, men det som er utrolig er at dommeren ikke blåste. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre hvis de ikke blåser på sånt. Det er slike taklinger som er farlige, spesielt hvis du faller feil inn i vantet, så at det ikke dømmes på, er helt utrolig.

Kristianse­n spratt rett opp igjen etter taklingen, men da han skøytet til boksen og fikk se situasjone­n på storskjerm i hallen, gikk det en kule varmt.

– Mats skylder meg en helaften etter den taklingen der, spøker Oilers-spilleren.

Det er ikke Storhamar-spilleren helt enig i. Han mener han fortsatt er i pluss i den statistikk­en etter selv å ha fått kjørt seg i møter med Tommy Kristianse­n.

– Han sier jeg skylder ham en middag, men det får vi se på, smiler Hamar-mannen.

– Hvordan opplevde du situasjone­n og taklingen?

– Jeg tenkte at jeg skulle gå hardt inn i duellen. Men det var så klart ikke meningen å gå inn sånn i ryggen at han skulle suse sånn inn i vantet. Men det går fort utpå der, og det er dessverre sånn som kan skje, sier Mostue til Aftenblade­t.

Og selv om man er kamerater utenfor isen så betyr det fint lite når pucken droppes.

– Spesielt i en sånn toppkamp, da legger du kameratska­pet igjen i garderoben og går ut for å krige og vinne. Det er sånn for begge lag og for alle spillerne selv om du har spilt med noen på det andre laget før, liksom. Du vil ikke gi noen fordeler til noen.

Det gjelder for Oilers også som reiser til Grünerløkk­a i Oslo for å sette tabelljumb­o Grüner på plass. Det skal vaere tre sikre poeng til serieleder­en som er i ferd med å parkere de andre utfordrern­e.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway