Stavanger Aftenblad

Barna sto som tente lys – og neste år vil byen ha julemarked

- Tommas.t.skretting@aftenblade­t.no

SANDNES: – Advent er forventnin­g, vi skal glede oss til alle presangene, men vi skal heller ikke glemme dem som ikke har så mye. Vi skal bry oss om andre, sa Stanley Wirak. Så tente han julegrana i Langgata på første forsøk.

Tommas Torgersen Skretting

Stanley Wirak snakket rett til de mange ungene som hadde møtt opp til den tradisjons­rike julegrante­nningen i Langgata første søndag i advent.

Ikke glem

– Vi skal glede oss, nå er det bare 24 dager igjen til jul, sa ordføreren, – vi skal se fram til alle presangene. Men vi skal heller ikke glemme at det ikke er alle som har like mye å rutte med. Det er også en del av julen å tenke på dem og bry oss om andre, sa Wirak før han og et par tusen frammøtte som vanlig tellet ned fra ti.

Så ble det lys.

Det har også vaert en slags tradisjon at Wirak plundrer litt med teknikken, men denne gangen hadde han både forsikret seg om at alle paerer var nye og at rådmannen hadde betalt strømregni­ngen.

Julemarked med pariserhju­l

– Tenningen av julegranen er en fin tradisjon som ingen rører. Stunden trekker veldig mange til sentrum og det er en koselig ramme rundt dette, sier Edle Kathrine Strømland Torkelsen.

Lederen av Sandnes Sentrum har allerede innført én ny juletradis­jon i Langgata, ved å tenne såkalte vinterlys allerede 14. november. Søndag kunne hun se utover en stemningsf­ull julegate, som hun er tilfreds med. Men ambisjonen­e hennes knyttet til jul i Sandnes stanser ikke der:

– Potensiale­t er enormt. Vi drømmer også om å få til et enkelt og fint julemarked i Sandnes – og neste jul tenker jeg at den nye Byparken vil vaere et perfekt sted for dette. Torkelsen ser for seg boder etter etter modell fra andre store byer, karusell og pariserhju­l.

– Skal vi få til det, må vi sette oss ned og legge en plan. Dette skal vi nå begynne å arbeide konkret med.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Det ble lys i år også i Langgata.
CARINA JOHANSEN Det ble lys i år også i Langgata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway