Stavanger Aftenblad

Historiens største pepperkake­by

- Kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Med 260 byggverk er årets pepperkake­by større enn noensinne.

Kjell Arne Knutsen

Jo da, det er fortsatt et stykke igjen til pepperkake­byen i Bergen, som har om lag 2000 pepperkake­bygg. Men stemningen var veldig god på Oljemuseet i Stavanger i går da ordfører Kari Nessa Nordtun åpnet årets pepperkake­by i Stavanger.

– Dette er ny rekord, fastslår utstilling­sleder Anja Fremo og markedssje­f Siri Vinje ved Oljemuseet.

Byen består at masse hoteller, små og store bolighus, cruiseskip, Stavanger Eifelltårn, Ryfast, utedo med bilde av kongen og masse annet. Mellom husene tøffer som alltid et modelltog.

I år har også mange bedrifter bidratt. Advokatkon­toret Projure har bidratt med lovboken «Alt er lov». Ved siden ligger en faktura som er skrevet med gaffel og bakom lurer djevelens advokat.

Siri Vinje forteller at det ligger en historie bak alle pepperkake­byggene.

– Det er nesten så vi gråter når vi hører alle historiene. Noen forteller at de har planlagt pepperkake­prosjektet gjennom hele året. Andre forteller at de ble bedre kjent med ansatte som jobbet i samme kontorbygg­et, fordi de ble så nysgjerrig­e på pepperkake­bakingen som pågikk. Med slike historier har det vaert en stor glede å ta imot bidragene, sier Siri Binje.

– Dette er jo helt fantastisk, sier Richeldis Robb som besøker Pepperkake­landsbyen for aller første gang i Stavanger. Hun er med sønnen Samuel på 6 år.

– Her er jo både utedo og Tesla, ler hun. De har allerede begynt å tenke på om de skal bidra med et pepperkake­hus neste år.

Midt i byen smiler byprest Øyvind Justnes Andersen. Under åpningen i går fikk han overrakt en gavesjekk på 65.000 kroner av sjefredakt­ør Lars Helle. Aftenblade­t gir 250 kroner pr. bygg til et godt formål, og i år er det Bypresten i Sandnes som får pengene.

– Dette er penger som vil komme godt med i vårt arbeid med å hjelpe mennesker med rusproblem­er, sier Øyvind Justnes Andersen.

Byprestene hjelper og ordner dagligdags­e gjøremål for folk på gata, i institusjo­ner og andre med rusproblem­er.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Samuel og mamma Richeldis Robb tenker allerede på om de skal bidra med pepperkake­bygg neste år.
KRISTIAN JACOBSEN Samuel og mamma Richeldis Robb tenker allerede på om de skal bidra med pepperkake­bygg neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway