Stavanger Aftenblad

Skummelt og sukkersøtt i Sandnes kulturhus

- Kristian Jacobsen Fotograf kristian.jacobsen@aftenblade­t.no Cornelius Munkvik Journalist cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

SANDNES: Slik klarer Klara og Nøtteknekk­eren, og 2000 andre dansere, å trollbinde publikum.

Når Steps Dansestudi­o inviterer til juleforest­illing, holder det meste høy klasse. Årets forestilli­ng, den 14. i rekken, hadde premiere lørdag. Klara og Nøtteknekk­eren tar utgangspun­kt i balletten Nøtteknekk­eren, som er basert på Ernst Theodor Wilhelm Amadeus Hoffmanns eventyr fra 1816.

Denne lørdag var det i alt fire forestilli­nger. I går var det fire til. Før de 2000 elevene ved Steps fortsetter førjulstra­disjonen med ytterliger­e seks forestilli­nger neste helg.

Men 14 forestilli­nger til tross. Du må vaere rask skal du sikre deg billett til Klara og Nøtteknekk­eren.

Kine Rostøl Ottesen i Steps Dansestudi­o, under juleforest­illingen titulert som «smilesjef», er strålende fornøyd med forestilli­ngene så langt når Aftenblade­t snakker med henne mellom slagene lørdag.

– De yngste danserne er fire år og de eldste er 40 pluss. Alle står på noe helt enormt og gir bånn gass. Vi har jobbet hardt hele høsten og nå skinner danserne på scenen, sier Ottesen, og gjør det en smilesjef pleier å gjøre.

I Steps Dansestudi­o sin versjon av Nøtteknekk­eren tar Klara og Nøtteknekk­eren publikum med på en eventyrlig reise i fantasiful­le drømmeland i flere spennende riker.

Mens Katarina Harestad Haukaas og Thea Sophie Austdal veksler på å spille Klara, veksler Fryd Sofie Jacobsen og Benny Nguyen på å spille Nøtteknekk­eren.

 ??  ?? Vinterdron­ningen og undersåtte­ne hennes lever i et av de forunderli­ge drømmeland­ene Klara og Nøtteknekk­eren besøker.
Vinterdron­ningen og undersåtte­ne hennes lever i et av de forunderli­ge drømmeland­ene Klara og Nøtteknekk­eren besøker.
 ??  ?? Iskald Vinterdron­ning i Vinterrike­t. Hun nektet for å ha noe rotteprobl­em i riket sitt. Det skulle hun angre på.
Iskald Vinterdron­ning i Vinterrike­t. Hun nektet for å ha noe rotteprobl­em i riket sitt. Det skulle hun angre på.
 ??  ?? Fargerikt og fascineren­de.
Fargerikt og fascineren­de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway