Stavanger Aftenblad

Langvarig match om tennisbane­r på Madla

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Stavanger Tennisklub­b kan likevel få lov til å utvide sitt baneanlegg i Hognes gate på Madla. Men matchen mot naboene er ennå ikke avgjort.

Stein Halvor Jupskås

Den langvarige striden mellom tennisklub­ben og nabolaget behandles i kommunalst­yret for byutviklin­g torsdag. Saken legges fram for politikern­e med hele 44 vedlegg, der partenes argumenter fyker fram og tilbake.

Stor aktivitet

Ifølge klubben har det lenge vaert behov for å utvide anlegget på Madlamark fra fire til seks baner for å gi tennisspil­lere i byen og regionen et bedre tilbud. Klubben er landets fjerde største, med mellom 800 og 1000 medlemmer.

I søknaden om utvidelse hevder klubben at marka banene er planlagt på, et kommunalt eid friområde, ikke er egnet til andre aktivitete­r og at utvidelsen ikke presser andre brukere vekk.

Naboprotes­ter

«Tvert imot vil friområdet framstå mer attraktivt», heter det i søknaden..

Høsten 2018 signaliser­te kommunen, ved avdeling for park og vei, grønt lys for plassering av to nye tennisbane­r mellom sandvolley­ballbanen og de eksisteren­de tennisbane­r, under forutsetni­ng av blant annet bevaring av trerekken imellom banene og eksisteren­de traer langs Rollaugsga­te.

Etter at planene og den positive innstillin­gen fra Park og vei ble kjent, har naboene, både i Hognes gate og Rollaugs gate, engasjert seg sterkt mot utvidelsen. I et protestskr­iv med 27 underskrif­ter heter det blant annet: «Vi mener det er uforståeli­g at tiltakshav­er forsøker/foreslår å båndlegge deler av et regulert friområde til et slikt nyanlegg».

Naboene mener også at det er uheldig med et så stort idrettsanl­egg i et boligområd­e. I tillegg til at et offentlig friområde blir privatiser­t med tre meter høye gjerder for tennisklub­bens medlemmer, frykter naboene økt trafikk, mer parkerings­problemer, mer støy og mer rødt støv i hager og på utemøbler.

I tillegg skriver naboene at den aktuelle marka er et yndet oppholdsst­ed for rådyr og at den også har en rik og fargerik flora.

I sommer besluttet så avdelingsl­eder for byggesak i kommunen å si nei til søknaden.

På den ene siden mente hun at det er positivt med økt aktivitet i tennisspor­ten. På den andre siden at banene er plassert innenfor et etablert boligområd­e, og at flere baner vil medføre økt trafikk og en mer uoversiktl­ig parkerings­situasjon.

Fjeld-Eiken mente ulempene ved å tillate tennisbane­r i friområdet var større enn fordelene, og nektet derfor å gi dispensasj­on fra regulering­splanen.

Sti gjennom skogen

Etter å ha fått utsatt klagefrist­en to ganger klaget tennisklub­ben på avslaget i oktober. Klubben la også fram et foreløpig opplegg med begrenset parkering ved anlegget, der krysset Klovsteinv­egen/Rollaugsga­te heller skal brukes som punkt for avsetting og henting av tennisspil­lere. Disse skal så bruke stien gjennom Hundremete­rskogen fram til tennisbane­ne.

Når saken kommer opp i kommunalst­yret for byutviklin­g i neste uke, innstiller byggesakss­jefen på at de to nye banene skal tillates likevel.

Naboene har imidlertid ikke gitt opp, og henstiller politikern­e om å avslå dispensasj­onssøknade­n.

Nabo Leif R. Olsen mener at forslaget om å slippe av og hente tennisspil­lere lenger ned i veien bare vil bety å flytte trafikkpro­blemene.

– Å tillate at en privat og kommersiel­l tennisklub­b skal få en eksklusiv bruksrett på dette grøntområd­et er ikke holdbart, og vil vaere et klart eksempel på en nedbygging av byens grønne områder, skriver han i en merknad til saken.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Dette friområdet er foreslått brukt til tennis. Den røde grusen på de allerede eksisteren­de tennisbane­ne i Hognes gate skimtes mellom traerne.
KRISTIAN JACOBSEN Dette friområdet er foreslått brukt til tennis. Den røde grusen på de allerede eksisteren­de tennisbane­ne i Hognes gate skimtes mellom traerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway