Stavanger Aftenblad

– De tror nesten ikke på det i Fotballfor­bundet

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

UNDHEIM: Timeordfør­er Reinert Kverneland fikk aeren av å sette ballen i åpent mål. Med det var nye Sparebanke­n Jaeren-hallen på Undheim åpnet.

Stein Halvor Jupskås

Det er en utrolig historie om ei bygd som har fått bygd en fullisoler­t fotballhal­l på dugnad i løpet av skarve fem måneder.

Vantro i NFF

I vår var det snakk om å overta den gamle Jaerhallen på Bryne, men da den planen gikk i vasken, snudde ildsjelene i Undheim IL om, og besluttet å bygge ny hall i stedet.

– Den har kostet 9,3 millioner og jobben er gjort på fem måneder. De tror nesten ikke på det i Norges Fotballfor­bund, sa leder Magne Undheim under åpningen.

– Vi får henvendels­er fra hele Norge. De lurer på hvordan vi greide det til den prisen, legger han til.

Undheim fulgte opp med å takke alle som har bidratt i byggingen, både enkeltpers­oner og bedrifter, og trakk saerlig fram en gruppe «unge pensjonist­er» i bygda som har lagt ned et utall dugnadstim­er i prosjektet.

Lye er med

Tre ildsjeler i selve prosjektgr­uppa fikk en blomsterkv­ast og velfortjen­t heder for innsatsen: Geir Magne Tjåland, Hans Ørstavik og Pål Undheim.

Også naboklubbe­n Lye IL har bidratt betydelig for å få på plass ny hall, og kan dermed også nyte godt av innendørs fotballban­e til vintertren­ingene.

Leder for fotballgru­ppa i Lye IL, Ivar A. Lomeland, skrøt av det gode forholdet mellom naboklubbe­ne.

– Folk her på Undheim har vaert flinke med å kjøpe juletre av oss på Lye i alle år. Nå kan dere se at dere har fått pengene tilbake med god rente, sa Lomeland, som minnet om at juletresal­get åpner nå i helgen.

Samtlige talere trakk fram den fantastisk­e dugnadsinn­satsen som ligger bak fotballhal­len. Ordfører Reinert Kverneland var imponert over både Undheim og Lye.

Dragkamp om skole

– Jeg vil gratulere begge klubbene med hallen. Jeg tror det er bra at de slapp å overta den gamle hallen fra Bryne. Det hadde kanskje blitt en million billigere, men det hadde ikke blitt en fullisoler­t hall som dette, sa Kverneland.

Ordføreren er midt i innspurten med å få på plass budsjettet for Time. En av de heteste potetene er spørsmålet om å avvikle ungdomstri­nnet ved Undheim skule, og flytte elevene til Lye.

– Det er ikke mange som har nevnt det for meg her i dag, men mailer og meldinger har jeg fått en del av. Gruppelede­rne sitter og forhandler i dag, men budsjettet blir ikke endelig vedtatt før 17. desember, sier Kverneland.

Magne Undheim vil heller ikke si så mye om politikk på en ellers stor dag for bygda.

– Men det er klart vi er bekymret, sier han.

DOM: Stavanger tingrett mener Stavanger Universite­tssjukehus var i sin fulle rett til å si opp en ansatt som tok lydopptak fra et personalro­m hun ikke selv var til stede i.

Kvinnen mente oppsigelse­n var ugyldig, men vant ikke fram med sitt søksmål.

Til retten forklarte kvinnen at hun tok på lydopptake­ren på mobiltelef­on for å sikre seg bevis mot eventuelle framtidig beskyldnin­ger. Episoden skjedde etter en periode med mye uro på arbeidspla­ssen.

At hun ikke skrudde av opptaket da hun forlot rommet, var ifølge kvinnen en forglemmel­se.

De andre personene i rommet ble etter hvert oppmerksom­me på mobiltelef­on som sto på opptak. I et varsel til ledelsen etterpå beskriver de hendelsen som svaert ubehagelig, krenkende og alvorlig.

Også arbeidsgiv­er Stavanger Universite­tssjukehus reagerte sterkt på lydopptake­t og mente det ga grunnlag for oppsigelse av flere grunner: y 1. Det blir ofte diskuterte sensitive opplysning­er om pasienter på personalro­mmet og opptak er et brudd på helseperso­nelloven. y 2. Det er straffbart å gjøre opptak av samtaler som man ikke selv deltar i. Saken ble anmeldt til politiet, som senere henla den på bevisets stilling. Stavanger tingrett mener henleggels­en ikke er relevant da beviskrave­ne er lavere i sivile saker enn straffesak­er.

Retten tror ikke på kvinnens forklaring om hvorfor hun ønsket å gjøre opptak. At hun glemte telefonen da hun forlot rommet, mener retten er lite troverdig.

– Et slikt opptak represente­rer et kvalifiser­t brudd på alminnelig­e forventnin­ger til en arbeidstak­er, og er et grovt overtramp i forhold til kolleger og pasienter, skriver retten i dommen.

Flertallet i retten mener oppsigelse­n på denne bakgrunn hadde saklig grunn. En av meddommern­e er uenige i dette. Han mener oppsigelse­n rammer kvinnen hardt. Han viser til at sykehuset ikke har håndtert en tidligere arbeidskon­flikt på en fullgod måte, og at kvinnen derfor hadde gode grunner for å gjøre opptak. Mindretall­et mener at sykehuset kunne løst saken gjennom en advarsel og omplasseri­ng til annen avdeling.

I tillegg til å tape rettssaken, må kvinnen også betale motpartens saksomkost­ninger på naermere en halv million kroner.

Retten ble ledet av tingrettsd­ommen Arild Dommersnes. Meddommere var Arild Brion Michelsen og Inge Vidar Lone.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Ordfører Reinert Kverneland sender første ball midt i mål i Jaeren Sparebank-hallen.- Jeg vurderte å legge den i krysset, sa han spøkefullt etterpå.
KRISTIAN JACOBSEN Ordfører Reinert Kverneland sender første ball midt i mål i Jaeren Sparebank-hallen.- Jeg vurderte å legge den i krysset, sa han spøkefullt etterpå.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Isabell Seland Montemesol­a, Eira Saeland, Oline Tjåland og Maria Reiten Mellemstra­nd koser seg i den nye hallen.
KRISTIAN JACOBSEN Isabell Seland Montemesol­a, Eira Saeland, Oline Tjåland og Maria Reiten Mellemstra­nd koser seg i den nye hallen.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Jaeren Sparebank-hallen ligger noen få steinkast unna flerbruksh­allen på Undheim, så idrettsliv­et i bygda er virkelig godt rustet.
KRISTIAN JACOBSEN Jaeren Sparebank-hallen ligger noen få steinkast unna flerbruksh­allen på Undheim, så idrettsliv­et i bygda er virkelig godt rustet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway