Stavanger Aftenblad

Foreslår avgiftspar­kering ved Gamlingen

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER:

Stavanger kommune kan komme til å innføre avgiftspar­kering i området rundt Gamlingen for å finansiere nye p-plasser i området.

Stein Halvor Jupskås

Da Gamlingen i ble åpnet i Mosvannspa­rken sommeren 2017, skulle eksisteren­de parkerings­plasser ved SIF idrettsanl­egg dekke parkerings­behovet.

Denne løsningen viste seg raskt å vaere utilstrekk­elig og førte i tillegg til både ulovlig parkering og trafikkfar­lige situasjone­r.

Det foreslås nå å etablere 17 midlertidi­ge parkerings­plasser ved nedlagte Mosheim sykehjem i tillegg til de 14 plassene som finnes der i dag. De nye plassene kan frigjøres ved å rive en bolig som ligger helt inntil E39.

– Vanskelig

For å oppretthol­de gangforbin­delse fra bussholdep­lassen mot Mosvatnet, legges en gangvei langs gjerdet mot campinghyt­tene. P-plassene og gangveien vil koste anslagsvis 750.000 kroner. Kostnaden foreslås dekket av av investerin­gskonto for idrettsanl­egg i handlings- og økonomipla­nen for 2020.

Kommunedir­ektøren vil også innføre avgift for de offentlige parkerings­plassene i naerheten av Gamlingen. Hab mener at det uten avgiftsbel­astning vil vaere vanskelig å følge opp skilting i området.

Skal opp onsdag

Det betyr at det vil koste å parkere både ved SIF Stadion og ved Tjensvoll Gravlund, i tillegg til ved Mosheim. Stavanger parkering KF får i tilfelle jobben med å forvalte p-plassene. Også kommunalav­deling for by -og samfunnspl­anlegging anbefaler tidsbegren­set og avgiftsbel­astet parkering på offentlige parkerings­plasser naer Gamlingen, fordi det vil øke parkerings­kapasitete­n i området.

Ifølge kommunedir­ektøren falt forslaget om avgiftsbel­astning ut ved en glipp da politikern­e i Kmu fikk saken på bordet i juni i år. Nå er det det nye utvalg for miljø og utbygging (UMU) som i tilfelle får vedtaket på plass. Saken kommer opp neste onsdag.

 ?? ANDERS MINGE ?? Dette kan bli virkelighe­t også ved Gamlingen og ved Tjensvoll gravlund, hvis politikern­e i utvalg for miljø og utbygging går inn for det.
ANDERS MINGE Dette kan bli virkelighe­t også ved Gamlingen og ved Tjensvoll gravlund, hvis politikern­e i utvalg for miljø og utbygging går inn for det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway