Stavanger Aftenblad

Tauferja på godt og vondt

- Lars Sivertsen Stavanger

SAMFERDSEL: I Aftenblade­t 19. november har Kjetil Strand skrevet et svar til mitt innlegg 16. november om Tauferja. Her forteller han om alt som er galt med ferja. Det skremmer ikke meg.

Mesteparte­n av kritikken handler om hvordan ferja fungerte for ti år siden, hvilket selvfølgel­ig ikke har noe med dagens situasjon å gjøre.

Litt liv må man tåle

Den resterende del av kritikken vil jeg kalle bagatellme­ssig. Jeg tåler godt å reise sammen med fotballag og unger som reiser alene. Litt liv må man tåle, og det forstyrrer ikke meg. Strand nevner tomgangskj­øring på bildekket. Det har ikke jeg opplevd, men så bruker jeg alltid salongen på overfarten. Hvis det er så sjenerende, kunne vel Strand gjøre det samme, kanskje traff han en nabo eller kollega som han kunne hatt et drøs med? Miljømessi­g er jo tunnelen en katastrofe sammenlign­et med ferja, til tross for

Strands påståtte tomgangskj­øring. Sammenlign utslippene fra tusenvis av biler gjennom tunnelen kontra utslippene fra ferjene.

Overfarten tar 35 minutter. I tillegg kommer på- og ilandkjøri­ng på henholdsvi­s Tau og Stavanger. Strand irriterer seg over denne, da man ikke kommer i land i den rekkefølge man kjørte inn i ferja. Her går jeg ut fra at mannskapet må vise fleksibili­tet og få kjøretøyen­e ut så fort som mulig. Det egner seg ikke med kølappsyst­em for denne virksomhet­en. Litt køkjøring ut av fergen må man regne med. Men det blir ikke bedre når man kommer til Kannik og karusellen­e der.

Jeg tåler godt å reise sammen med fotballag og unger som reiser alene. Litt liv må man tåle, og det forstyrrer ikke meg.

Verdt pengene?

Det som jeg selvfølgel­ig innser, er at det blir større fleksibili­tet med tunnelen og at den er åpen døgnet rundt. Man kjører når man vil, og sparer nok tid på det. Hvor mye, det vil tiden vise. Mitt poeng er bl.a. om dette er verdt 10 milliarder for at Strand og noen tusen andre skal få kjøre når de vil. Det finnes mange bedre alternativ­er å bruke disse pengene på.

Til slutt vi jeg ønske Strand lykke til med det nye året (til og med gratis den første måneden) og stresset nede i tunnelen, håper utsikten er bra.

 ??  ?? «Miljømessi­g er tunnelen en katastrofe sammenlign­et med ferja», skriv Lars Sivertsen.
«Miljømessi­g er tunnelen en katastrofe sammenlign­et med ferja», skriv Lars Sivertsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway