Stavanger Aftenblad

Wold besøker Kirkenes med bolsjevik-eskorte

-

Stockholm (NTB): Justismini­ster i den avsatte norske regjering. Terje Wold, kom torsdag til Stockholm fra Moskva. I mellomtide­n hadde han også avlagt et besøk i Nord-Norge. Det er bemerkelse­sverdig at reisen til Nord-Norge ble foretatt med Moskva som utgangspun­kt og at Wold under turen til Murmansk var ledsagd av en sovjetruss­isk oberst. I Murmansk ble han mottatt av høyere sovjetruss­iske offiserer og fortsatte neste dag reisen til Petsamo om bord i en sovjetruss­isk motortorpe­dobåt. Fra Petsamo kjørte han i bil til Kirkenes. På tilbaketur­en fulgte han den samme reiseruten.

FOR 50 ÅR SIDEN, 2. DESEMBER 1969

Vest-Berlin (NTB-Reuter): Vest-Berlins borgermest­er Klaus Schütz sa lørdag at han er villig til å forhandle med myndighete­ne i Øst-Berlin om utstedelse av pass som gjør det mulig for vest-berlinerne å få besøke slektninge­ne i østsonen i julen. I en fjernsynss­ending sa Schütz at en slik ordning kan bidra til å redusere spenningen i Europa. Han understrek­et at situasjone­n i Berlin har nøye sammenheng med planene om europeisk sikkerhets­konferanse. Vest-berlinere har ikke kunnet besøke sine slektninge­r i øst-sektoren siden juni 1966, unntatt ved spesielle anledninge­r som f.eks. bryllup, alvorlig sykdom eller dødsfall.

FOR 25 ÅR SIDEN, 2. DESEMBER 1994

Viking-VIF-hockey 10–2.

Endelig fikk vi oppleve at publikum reiste seg på tribunen og ga Viking stående applaus. Det fortjente de hardt prøvede vikingene også. Å vinne med utklassing­ssifrene 10–2 over et VIF-lag på delt tabelltopp er en sensasjon. Verken mer eller mindre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway