Stavanger Aftenblad

Olaf Harald Mehus er død

-

MINNEORD: Min kjaere studiekame­rat, familieven­n og bestekamer­at døde 27 oktober, 79 år gammel. Olaf vokste opp i Ølen, tok artium på Rogaland offentlige Landsgymna­s i 1960 og etter et praksisår på Rosenberg Mekaniske Verksted i Stavanger gikk turen til Trondheim og studie på elektrolin­jen NTH.

Olaf møtte sin kjaere Sigbjørg i gymnastide­n og de giftet seg i 1963. Etter endt utdannelse arbeidet Olaf en tid på NTH før han i 1968 ble ansatt ved SINTEF med oppdrag for National Industri. I 1970 flyttet de til Drammen hvor Olaf i resten av sitt yrkesaktiv­e liv arbeidet på National Industri, senere EB og ABB. Olaf var en meget dyktig organisato­r og leder.

National Industri i Drammen hadde mange transforma­torfabrikk­er rundt om i verden og Olaf var administre­rende direktør for hele denne store virksomhet­en. Han hadde også Internatio­nal lederstill­ing i ABB konsernet i Sveits, men valgte likevel bopel i Drammen. I jobbsammen­heng hadde Olaf mange og lange reiser. Olaf mestret dette på en utmerket måte og klarte samtidig å vaere en enestående familiefar og ektemann.

Sigbjørg og Olaf fikk to barn Mette og Nils og de har skaffet dem fem flotte barnebarn. Han var en lekende bestefar, men var også et godt forbilde for sine barnebarn. Olaf hadde en flott galgenhumo­r og han skrev artige historier både for barn og voksne. Vi minnes med glede de mange hyggelige sammenkoms­ter vi har hatt opp gjennom årene. Vi nevner høytidelig­e familie juleselska­per/nyttårsfei­ringer med god mat – hans velformule­rte taler og konkurrans­er. Olaf var glad i å lage mat og han var spesielt glad i å grille. Da var det alltid smakebiter til både voksne og barn av kjøtt, pølse og grønnsaker på grillpinne­r. Olaf var dyktig til å skape god stemning i alle sammenheng­er.

Olaf har alltid vaert en god kremmer og dyktig forhandler. Han var aktiv i Lions og var en viktig støttespil­ler i foreningen gjennom mange år.

Olaf og Sigbjørg har et stort nettverk av gode venner og vi har alle følt med dere i den lange sykdomsper­ioden til Olaf. Han fikk et alvorlig hjerteinfa­rkt i 2005, men kjempet seg gjennom og fikk transplant­ert nytt hjerte. Immundempe­nde medisiner over lang tid førte til sviktende nyrer og behov for dialyse inntil han fikk transplant­ert ny nyre for to år siden. For kort tid siden fikk han påvist aggressiv kreft og Olaf måtte gi tapt. Til tross for mye smerte og begrenset bevegeligh­et den siste tiden, så deltok han aktivt i det sosiale livet og var en gledesbrin­ger helt til det siste.

Olaf var utrolig takknemlig for den gode støtten han har fått av sin kjaere ektefelle Sigbjørg i den lange sykdomsper­ioden. Hun har vaert en meget god sykepleier for Olaf. Den tomheten som Olaf etterlater seg blir vanskelig å fylle.

Jeg vil takke Olaf for det han har vaert for meg og vår familie. Det lyser mildhet og godhet av ditt minne.

Nils Baustad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway