Stavanger Aftenblad

– Breddeklub­bene har gjort en viktig jobb i mange år

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

VOLLEYBALL: Randabergs damelag er på god vei mot ny cupfinale med et lag som består av nesten bare lokale spillere.

Etter å ha sikret seg 3–0-seier mot Tromsø i den første av to semifinale­r i NM lørdag, kunne Randaberg-damene juble og danse på parketten foran en naermest fullsatt tribune i Randabergh­allen.

Elitelaget har fått en svaert god start på sesongen. Randaberg topper tabellen i Mizunoliga­en og er på god vei mot en ny cupfinale, og det med et lag som består av nesten bare lokale spillere.

Kaptein Ragnhild Torgersen fra Lyngdal og Karoline Nore fra Førde er de eneste spillerne som ikke er lokale. Resten av troppen består av spillere fra Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg.

Prøver voksenlive­t

Kari Vølstad Bogen (19) er en av fire spillere som kom til Randaberg før årets sesong. Sola-jenta valgte å signere for klubben etter tre år på ToppVolley Norge i Sand fordi hun opplevde at Randaberg hadde et godt opplegg og høye målsetting­er for sesongen. Hun trives godt på det nye laget og er glad for å kunne fortsette å utvikle seg uten å måtte flytte fra Rogaland.

– Det er deilig å prøve ut voksenlive­t, slippe lekser og bare fokusere på volleyball etter jobb. Dette er en ny erfaring for meg, sier hun.

– Ingen som oss

Vølstad Bogen, som begynte å spille volleyball i KFUM Stavanger, mener en av årsakene til den høye andelen lokale spillere på elitelaget bunner i at klubbene i Rogaland har lagt ned mye arbeid på rekrutteri­ng i mange år.

Det er trener Espen Sørbø enig

i.

– Jeg tror ikke det er noen andre elitelag som har like høy andel lokale spillere som oss. Grunnen er det gode rekrutteri­ngsarbeide­t til breddeklub­bene i distriktet og satsingen til ToppVolley Norge. Veldig mange av spillerne våre har gått der i tre år og kommet tilbake som fantastisk gode volleyball­spillere. 2000-generasjon­en er fryktelig god, sier Sørbø.

The double

I fjor tapte Randaberg cupfinalen mot Førde, i år er målet for sesongen både cupgull og seriegull. Kommende lørdag venter andre og avgjørende semifinale mot Tromsø. Laget er forberedt på at det kommer til å bli et svaert tøft oppgjør i ishavsbyen.

– Vi leverte en solid kamp i dag, men jeg er sikker på at det kommer til å bli en krig om semifinale­n i Tromsø neste lørdag. Da er det de som har 250 på tribunen i ryggen, men vi har sikret oss et ypperlig utgangspun­kt nå, sier Sørbø.

Randaberg møter altså Tromsø førstkomme­nde lørdag 7. desember. For å ta seg videre til cupfinalen, må de vinne to sett.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Martine Gilje, Kari Vølstad Bogen, i midten, og Tuva Aarrestad er tre av de lokale spillerne på Randabergs elitelag.
KRISTIAN JACOBSEN Martine Gilje, Kari Vølstad Bogen, i midten, og Tuva Aarrestad er tre av de lokale spillerne på Randabergs elitelag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway