Stavanger Aftenblad

Oilers har slått kraftig tilbake

- Christoffe­r Hjalmarsso­n tekst og foto

ISHOCKEY: Etter tapet for Lillehamme­r har Stavanger Oilers virkelig våknet til liv igjen. Tre strake seiere og hele 9-2 over Grüner i helgen gjør at resten av lagene i serien er distansert.

Forskjelle­n på topp og bunn av Getligaen er blitt stor. Det fikk man virkelig erfare da Oilers kjørte over Grüner lørdag. Ikke bare var det klassefors­kjell på isen, men anlegget og publikumsa­ntallet var langt unna hva man er vant til i for eksempel DNB Arena.

– Det er alltid litt annerledes å komme hit. Man må på en måte skape sin egen energi, men da må man bare tenke at poengene er like viktige her som om man spiller borte mot Storhamar. Det synes jeg vi klarte bra, sier Ludvig Hoff som får støtte av Brady Brassart.

– Det er en litt rolig atmosfaere her, men det er også en kamp vi må møte opp til. Grüner er et godt lag og de skapte en del sjanser. Da er det godt for oss å få seieren og holde det i gang, slår Brassart fast.

Det løsnet

Oilers fikk etter hvert opp energien og når de først scoret, så scoret de mye. 9-2 lar seg høre på borteis og underveis nådde laget en milepael. Brassart sin 6-1-scoring var nemlig nummer 100 for Oilers denne sesongen. Det er langt foran resten av ligaen.

– Jeg visste ikke det, men det er kult. Veldig kult, gliser Brassart som ikke legger skjul på at selvtillit­en er høy i laget.

En som virkelig nøt godt av høy målproduks­jon var Ludvig Hoff. Vingen har vaert ute en lengre periode i høst på grunn av skade, men virker nå å vaere på vei mot sitt beste igjen.

– Det var deilig at det løsnet litt. Jeg har jo vaert skadet en stund, men jeg er godt tilbake nå og fikk endelig noen mål igjen. Så nå er det bare å fortsette, forteller Hoff.

Må sette Frisk på plass Selvtillit­en kan laget trenge for det er langt mer vriene kamper som venter. Allerede i morgen er det ny toppkamp mot Frisk Asker. For drøyt to uker siden vant Oilers 4-2 på hjemmeis, men det nytter det ikke å tenke på nå.

Det blir en tøff match, ingen tvil om det. Det har vaert jevne kamper tidligere denne sesongen og vi må bare komme ut og vaere tøffe. De er jo kjent for å ha ganske harde backer som er vonde å møte, så da må vi bare komme ut og sette de litt på plass. Ikke la oss bli herset med, konkludere­r Hoff.

Enormt gap

Oilers har altså en gyllen mulighet til å distansere forrige sesongs NM-vinner, og gapet nedover på tabellen begynner å bli enormt. Langt på vei avgjort vil nok mange hevde, men spillerne maner til edruelighe­t.

At det er avgjort er jo litt skummelt å snakke om, så vi prøver å ikke gjøre det. Bare å ta en dag av gangen, men… nei, det er vanskelig å si. Det er jo en rar liga så alt kan skje, men vi tar hver match og tenker på viktighete­n av de tre poengene, avslutter Hoff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway