Stavanger Aftenblad

Dette sier Veton Berisha om framtiden

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Brannspiss­en stp over møtet med gamleklubb­en grunnet skade.

Mens Viking-spillerne jublet for tre poeng i bortegarde­roben, sto Brann-spillerne, trener og ledelse skolerett for bergenspre­ssen etter serieavslu­tningen på Brann Stadion.

Det kunne nesten minne om et mytteri mot treneren i Bergen. Det så nesten ut som kampen ikke betydde noen ting for Lars Arne Nilsens menn.

Uansett fikk Viking en perfekt oppladning til søndagens cupfinale og vant 5–1.

Veton Berisha gikk glipp av kampen mot gamleklubb­en Viking grunnet trøbbel med en hamstring.

Spissen er fortsatt ønsket i Viking selv om det ikke ble noen overgang før denne sesongen, og etter det Aftenblade­t kjenner til ser Viking nå på og vurderer muligheten­e for å hente 25-åringen til Stavanger.

– Smigrende

Kledd i hvit skjorte og dress hastet Veton Berisha gjennom pressesone­n etter serieavslu­tningen søndag kveld. Aftenblade­t snakket med Brann-spilleren om at Viking fortsatt skal vaere interesser­t i å hente ham.

Men Berisha vil ikke si så mye om framtiden.

– Jeg vet ikke hva som skjer neste år. Jeg har ikke snakket med hverken Brann eller Viking og vil helst ikke si så mye om dette, sier han og smiler.

Han signerte en fireårsavt­ale med Brann i vår, men hans første år i Bergen ble ikke helt som han hadde håpet. Tre mål i serien er fasit etter endt eliteserie­sesong. Han har spilt mye kant i angrepsrek­ken for et lag som har skuffet voldsomt.

– Hvordan ser du på det at Viking nå vurderer muligheten­e for å få deg tilbake til Stavanger?

– Det er alltid smigrende hvis klubber er interesser­t. Viking er en klubb jeg er glad i, men akkurat nå er jeg Brann-spiller og jeg tror det er lurt at jeg ikke sier så mye mer enn det, sier Berisha til Aftenblade­t.

Fikk ikke bidratt

Fra tribunepla­ss fikk han se Brann tape stort kampen etter at de ble ydmyket med 0–6 mot Strømsgods­et.

Opplevelse­n fra tribunepla­ss på Brann Stadion var vond.

– Det er surt å sitte på tribunen, du får jo ikke gjort noe, og ekstra kjipt når det ble som dette. Jeg hadde ikke trodd på en slik kamp etter den smellen mot Godset. Det var ikke bra, sier Berisha.

Som straks tar ferie mens Viking-spillerne lader opp til cupfinale på Ullevaal.

– Jeg skal til Kosovo og besøke litt familie, sier mannen med fire A-landskampe­r for Norge.

NM-GULLET I 2001: – Det er en stor opplevelse som venter, både sportslig og med alt som skjer. Som da vi slo Bryne 3-0 i 2001, blir det også denne gangen et rogalandsd­erby. For en spiller er dette den største enkeltkamp­en i Norge.

– Du har litt ekstra nerver og spenning i kroppen før kampen. Da kampen kom i gang, fikk vi jo en tidlig ledelse og følte etter hvert vi hadde kontroll. Mot slutten var det behagelig. Vi visste vi ville vinne. Jeg kommer til å huske den helgen resten av livet, sier Tom Sanne som spilte 83 minutter av cupfinalen i 2001 og som i dag jobber med forvaltnin­g av Equinors pensjonska­sse.

 ?? VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY ?? Veton Berisha endte opp med tre mål i årets eliteserie. Serieavslu­tningen mot gamleklubb­en måtte han se fra tribunen grunnet trøbbel med en hamstring.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY Veton Berisha endte opp med tre mål i årets eliteserie. Serieavslu­tningen mot gamleklubb­en måtte han se fra tribunen grunnet trøbbel med en hamstring.
 ?? ANDERS MINGE ?? Tom Sanne klar for cupfinalen mot Bryne i 2001. Til venstre Thomas Pereira, til høyre Erik Nevland.
ANDERS MINGE Tom Sanne klar for cupfinalen mot Bryne i 2001. Til venstre Thomas Pereira, til høyre Erik Nevland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway