Stavanger Aftenblad

Bad boys har blitt old boys

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: Will Smith flyter et stykke på sjarmen, men det er ikke nok til å redde gjenoppliv­ingen av «Bad Boys»konseptet.

Bad Boys for Life

Skuespille­re: Will Smith, Martin Lawrence, Derrick Gilbert. Sjanger: Action / Komedie / Thriller.

Regi: Bilall Fallah og Adil El Arbi. Nasjonalit­et: USA. Aldersgren­se: 15 år. Produksjon­sår: 2019.

«Bad Boys for Life» er den typen film du har sett utallige ganger før. Hovedrolle­innehavern­e Will Smith og Martin Lawrence har fått noen år på baken siden sist, slik at alt ligger til rette for rikelig med «I’m too old for this s**t»-situasjone­r helt fra begynnelse­n.

Vi som likte ukompliser­t action med raske biler, skyting, eksplosjon­er og kjappe kommentare­r på 90-tallet kan trygt rekvirere popkorn og gjøre oss klar for en mimretur med Smith og gjengen. Dette er rølpete og lettvint, krydret med rikelig med vittighete­r, slik vi har sett Smith mange ganger før.

Når vi møter de to hovedperso­nene Mike (Smith) og Marcus (Lawrence) igjen, hopper vi rett inn i det som først ser ut som en ellevill biljakt i Miamis gater. Det viser seg at de to godt voksne politiette­rforskerne er sent ute til en fødsel, og få minutter senere har Marcus blitt bestefar. Det blir snart tydelig at de to er på vei i hver sin retning: En sikter mot pensjonist­tilvaerels­en, godstolen og kvalitetst­id med barnebarne­t, den andre nekter hardnakket for at han har det i seg å bli eldre. Dette kjekler de så ustanselig om, også lenge etter at de tvinges ut i en siste etterforsk­ning sammen.

Plottet er ikke all verden, slik man på sett og vis forventer fra en film som denne. En gjeng kriminelle meksikaner­e er ute etter å hevne seg på påtalemynd­igheter og politi, og det resulterer i flere blodige angrep på åpen gate. Våre venner må samarbeide med kolleger som er mye yngre enn dem, og det oppstår et visst skille mellom de unge som vil gjøre ting etter boka og de gamle som tviholder på sine velprøvde cowboy-metoder.

Som dere forstår er det ikke akkurat pløying av ny mark man holder på med her, men det er underholde­nde nok hvis man ikke forventer annet enn underholde­nde actionscen­er og en heller tynn historie.

 ??  ?? Will Smith og Martin Lawrence vender tilbake i nok en «Bad Boys»-film. Det kunne de godt latt vaere.
Will Smith og Martin Lawrence vender tilbake i nok en «Bad Boys»-film. Det kunne de godt latt vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway