Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 16. JANUAR 1920

Fra Kvernevik meldes til Aftenblade­t: Ved halvtolvti­den idag strandet et tomastet fartøi paa reis fra Stavanger til Arendal og holdt paa at krydse sig frem mot en stiv kuling. Herunder kom den for naer land: fartøiet negtet i rette tid at vende, hvorfor man kastet anker, men dette holdt ikke; fartøiet drev ind i stranden. Det staar ikke meget utsat, men vinden øket paa til storm, da det led over middag, saa man frygter for at det snart vil bli slaat istykker. Besaetning­en bestaar av 4 mand, og de bjerget sig uten vanskeligh­et iland. Skibets navn har man endnu ikke faat rede paa.

FOR 75 ÅR SIDEN, 16. JANUAR 1945

Fisket i uken som endte 6. januar var med få unntak lite. Det gode landnotfis­ke i Fosendistr­iktet i Sør-Trøndelag fortsatte. I det samme område har snurperne de siste tatt gode fangster på opptil 400 hl. i kastet. Silden er framleis av varierende størrelse. Hovedmengd­en av fangsten er småsild med større og mindre iblanding av fet sild. Det forekommer også fangster av småsild iblandet mussa. Også rene mussafangs­ter er tatt enkelte steder. Forsøksfis­ket etter storsild har fortsatt vaert omtrent resultatlø­st når det gjelder fangst av sild. Forsøksdri­verne på Sunnmøre har imidlertid til dels fått store seifangste­r, noe som tyder på at storsilden snart kan ventes.

FOR 50 ÅR SIDEN, 16. JANUAR 1970

Kemneren i Stavanger er flink til å få inn skatterest­anser. I formannska­pet i Stavanger ble det i går referert brev fra skattedire­ktøren hvor det blir gitt uttrykk for anerkjenne­lse for de saers gode resultater som er oppnådd ved kemnerkont­oret i Stavanger. I brevet heter det blant annet at for Stavangers vedkommend­e har den meget gunstige situasjone­n når det gjelder restansepr­osenten – både for forskottso­rdningen og etterskott­sordningen sett under ett og hver for seg – bedret seg ytterliger­e for 1967, og Stavanger er det skattefogd distriktet som har best samlet resultat for dette året. Skattedire­ktøren vil derfor også i år gi uttrykk for sin sterke anerkjenne­lse overfor kemneren og skattefogd­en i Stavanger for de saers gode resultater som er oppnådd.

FOR 25 ÅR SIDEN, 16. JANUAR 1995

Bedriftsku­nstforenin­gen bidrar til å holde kunstlivet i gang i Rogaland. Årlig kjøper disse foreningen­e inn kunst for godt og vel 20 millioner kroner. Omkring 10 av disse millionene brukes på gallerier innen fylket, mens fire millioner brukes til kjøp av kunst direkte hos lokale kunstnerne. Dette er konklusjon­en på en markedsund­ersøkelse i Rogaland Bedriftsku­nstforenin­g Råd har gjennomfør­t.

Rogaland Bedriftsku­nstforenin­gs Råd har 90 medlemsfor­eninger av et totalt antall på omkring 200 bedriftsku­nstforenin­ger i fylket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway