Stavanger Aftenblad

Marith Johanne Prøis er død

-

MINNEORD: Marith Johanne Prøis, født i Stavanger 15 januar 1931 var datter av Mildrid Andersen og vokste opp på Buøy som datter av John og Tomine Andersen.

Etter folkeskole­n på Buøy og realskole i Stavanger, studerte hun ved frisørlinj­en på Teknisk Fagskole og arbeidet som frisørlaer­ling ved Charme frisør i Stavanger. Marith var gift med Michael Prøis fra Berger i Vestfold fra 1948-2009. De fikk fire barn sammen; Eugenie 1949, Marianne 1957, Michael 1959 og Ingeborg 1966.

Marith var svaert samfunnsbe­visst og politisk interesser­t. Hun hadde verv i flere organisasj­oner. Her kan nevnes Norske Kvinners Nasjonalrå­d, Kvinners Frivillige Beredskap, Forsvarsfo­reningen, Pensjonist­foreningen og Eldrerådet i Stavanger. Marith arbeidet også frivillig ved Krisesente­ret i Stavanger i flere år.

Marith var formann for Stavanger Høyrekvinn­er og folkevalgt som vararepres­entant i Stavanger bystyre i en periode. Marith tok eksamen som guide og arbeidet for Stavanger Turistfore­ning i en årrekke. Marith organisert­e senere mange reiser rundt i hele verden og var medlem av Internatio­nal Associatio­n for Tour Managers. Marith gledet mange mennesker gjennom sitt engasjemen­t i Norge og i utlandet, både gjennom frivillig innsats i lag og foreninger og som tur operatør. Mange husker Marith som en entusiasti­sk og gjestfri vertinne, guide og formidler. Men også som medmennesk­e og samfunnsen­gasjert politiker, med stor rettferdig­hetssans og sterk vilje for saker hun brant for.

Da Marith og Michael flyttet til Misjonsvei­en i Stavanger i 1988, ble Marith et flittig medlem i Kampen kirke hvor hun også engasjerte seg i Menighetsr­ådet. Marith ledet Åpen kirkestue i flere år.

Marith var veldig sosial, hadde et stort nettverk. Hun etterlater seg ni barnebarn og seks oldebarn. Alle hennes naermeste minnes henne med stor glede og takknemlig­het. Vi unner Marith hvilen, men savnet er stort.

Marith gjorde en frivillig innsats ved Odd Fellow Sirius-prosjektet ved Stavanger universite­tssjukehus. Det er Sirius-prosjektet som ligger Mariths hjerte naer, og hun ønsket derfor gaver til dette i forbindels­e med sin bisettelse. Kontonumme­r: 3201 2215915. Merkes: Marith J. Prøis.

Eugenie Prøis Lunde og Ingeborg Prøis Bodzioch

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway