Stavanger Aftenblad

Viking vil forlenge med Tommy Høiland

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Tommy Høiland (30) har bare et halvt år igjen av sin kontrakt med Viking. Bjarne Berntsen sier til Aftenblade­t at spissen er ønsket med videre.

I går hadde Berntsen og Høiland det første møtet der de diskuterte spissens framtid.

– Vi skal snakke litt om hva Viking tenker og hva Tommy tenker. Mitt utgangspun­kt er at alle trenere ønsker å ha med en spiller som Tommy videre. Så er spørsmålet hva han tenker rundt situasjone­n nå med de nye spillerne vi har hentet, sa Berntsen til Aftenblade­t før de to møttes.

Viking la mellom 6,5 og 7 millioner kroner på bordet da de sikret seg Veton Berisha fra Brann. Det betyr økt konkurrans­e om spissplass­en i Viking, der Høiland har vaert førstevalg­et de siste sesongene.

– Tommy viste på trening i dag (i går onsdag) hvor god han er, han er i god form nå. Og vi ønsker å ha ham med videre. Vi ønsker kvalitetss­pillere og god dekning i alle ledd, Tommy er veldig god på sitt beste, sier Berntsen.

Aftenblade­t snakket med Høiland tidligere i uken om konkurrans­en på topp med Veton Berisha på vei inn portene på SR-Bank Arena.

– Det er kjekt med Veton. Vi har fått tilbake mange lokale spillere som ønsker å restarte karrieren sin, ingenting er bedre enn det. Vi skal spille mange kamper i år og vi trenger en spiss til ettersom vi mistet Jostein (Ekeland, gikk til Sandnes Ulf før jul). Det er bra med kvalitet i troppen, sa Høiland da.

Om konkurrans­en med Berisha er Høiland tindrende klar:

– Jeg har tenkt å spille, så om Veton skal spille kant eller om vi skal spille med to spisser får vaere opp til Bjarne å avgjøre, men jeg har ikke tenkt å gi fra meg spissplass­en.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Tommy Høiland er på utgående kontrakt i Viking. Men Viking ønsker å ha med spissen videre.
CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Tommy Høiland er på utgående kontrakt i Viking. Men Viking ønsker å ha med spissen videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway