Stavanger Aftenblad

Ibrahimaj sier nei

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Derfor er han til salgs, sier Bjarne Berntsen.

Viking har forsøk å forlenge avtalen til Ylldren Ibrahimaj. Foreløpig har den offensive spilleren vendt tommelen ned.

– Jeg har en drøm om å prøve meg i utlandet i løpet av den korte karrieren en fotballspi­ller har. Dersom jeg skal få det til, blir det lettere om jeg bare har ett år igjen av kontrakten.

– Når det er sagt, jeg har blitt veldig glad i Viking og ser ikke bort fra at jeg forlenger avtalen. Jeg trives godt og holder alle muligheter åpne, sier Ylldren Ibrahimaj til Aftenblade­t.

Er til salgs

Viking kjøpte 24-åringen fra Mjøndalen sommeren 2018. Han har ett år igjen av kontrakten sin, en avtale Viking altså har forsøkt å forlenge uten hell.

Viking-trener Bjarne Berntsen sier dette er situasjone­r klubbene havner i med jevne mellomrom. At ønskene om å forlenge en kontrakt ikke alltid er gjensidig.

– Når en spiller ikke vil forlenge, ønsker vi å få noe igjen for ham. Det betyr at han er til salgs. Det spesielle her er at Ylldren er over 23 år, dermed får vi heller ikke utdannings­kompensasj­on for ham om han går kontrakten ut, påpeker Bjarne Berntsen.

Ser etter slike spillere selv Selv om det fra agenthold jobbes for å finne en utenlandsk klubb til Ibrahimaj, har det foreløpig ikke kommet noen bud til Viking.

I sommer vil han ha mindre enn seks måneder igjen av kontrakten, det betyr at han er fri til å signere gratis for andre klubber gjeldende fra 1. januar 2021.

– Vi må akseptere at situasjone­n er slik. Det er tross alt slike spillere vi også ser etter, minner Berntsen om.

Ylldren Ibrahimaj røper at det finnes interesse for ham blant andre klubber, men sier at han ikke kan si så mye om det.

– Vurderer du å gå ut kontrakten og vaere gratis etter sesongen?

– Det vil tiden vise, men mye kan skje i løpet av ett år, sier Ibrahimaj som fikk sin landslagsd­ebut for Kosovo da han nylig spilte en omgang i privatland­skampen mot Sverige.

 ?? TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX ?? Ylldren Ibrahimaj løfter kongepokal­en etter at Viking har slått FKH i cupfinalen. Nå er han på jakt etter nye utfordring­er.
TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX Ylldren Ibrahimaj løfter kongepokal­en etter at Viking har slått FKH i cupfinalen. Nå er han på jakt etter nye utfordring­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway