Stavanger Aftenblad

Bringaker og Salte kan bli femte og sjette nye i Sandnes

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulfs nye trener,

Steffen Landro, har hentet fire spillere til klubben. Én Vikingspil­ler og én tidligere Viking-spiller er på vei.

Egil Ø. Naerland

Strandabue­n Mathias Bringaker og Vikings Tord Johnsen Salte blir fort de to neste. Landro bekrefter overfor Aftenblade­t at den tidligere og nåvaerende Viking-spilleren er sterkt ønsket, og ifølge Faedreland­svennen har Start akseptert bud på Bringaker.

– Jeg skal ha en samtale med Tord før alt er i orden, men han er positiv til et skifte, sier Landro som syns det er greit at Bryne-gutten følger Vikings medisinske opplegg etter en akillesope­rasjon nylig.

«På grunn av Steffen» og «Nytt stadion». Det er de to begrunnels­ene som går inn i fellesnevn­eren når Aftenblade­t spør Sander Ringberg, Johannes Andres Nunez Godoy, Jostein Ekeland og André Sødlund hvorfor de har valgt å signere kontrakt med Sandnes Ulf – alle ut 2022.

Her er de fire Landro–signeringe­nes tanker og forventnin­ger til oppholdet i Sandnes Ulf samt treneren om hver enkelt:

André Sødlund y Født 22. desember 1996 y Hentet fra Odd, midtbanesp­iller. y Nivå: 57 kamper i Eliteserie­n (14 for Odd, 43 for Sandefjord), 43 kamper i Obosligaen.

Etter blant annet 43 kamper for Sandefjord i eliteserie­n, gikk han til Odd, men klarte aldri å bli fast og flytter på seg etter 14 elitekampe­r på to år i Skien.

– Jeg valgte Sandnes Ulf mest på grunn av Steffen, men og fordi klubben har nytt stadion og viser at den har ambisjoner. Jeg har veldig lyst til å vaere med på å bygge noe nytt.

Landro om Sødlund: – Han er en fyr som hever standarden på alt vi gjør, han skal gå rett inn på laget og styre. Jeg kjenner ham godt fra før, han er en klassespil­ler på dette nivået. Han har innfridd fra første stund.

Jostein Ekeland y Født 27. juli 1997. y Hentet fra Viking, spiss/midtbane. y Nivå: 11 kamper i eliteserie­n for Viking, 42 kamper for Vidar. y Valgte Sandnes Ulf framfor å

forlenge med Viking. – Sandnes Ulf er et interessan­t prosjekt med ny stadion og en spennende trener. For min del måtte jeg tenke mest på hvor det er realistisk å få mye spilletid for å få utvikling. Det er nok her.

Landro om Ekeland: – Jeg visste han var god, men han har imponert mer enn jeg trodde på de første treningene. Han har kvaliteter offensivt som er vanskelige å forsvare seg mot, han er smart, og det er viktig å få de andre til å forstå løpene hans. Han kan ta en lederposis­jon her.

Sander Ringberg y Født 12. august 1999 y Hentet fra Tromsdalen, venstre ving. y Nivå: 26 kamper i Obosligaen. y Fra Harstad, spilte siste året i Tromsdalen, var aktuell for Tromsø, men valgte Sandnes. – Jeg er veldig positiv til opplegget fra treneren her, jeg tror dette er en fin utviklings­arena og bestemte meg tidlig for å dra hit. Interessen fra Tromsø vil jeg ikke si så mye om.

Landro om Ringberg: – Han er en ung gutt som skal få utvikle seg hos oss. Han kan gjøre helt spesielle ting i situasjone­r én mot én, noe vi allerede har sett i glimt på treningene.

Johannes Andres Nunez Godoy

y Født 14. desember 1996 y Hentet fra Skeid, kantspille­r. y Nivå: 29 kamper i Obosligaen. y Opprinneli­g Lyn, Skeids beste spiller i fjor. Bruker selv bare etternavne­t Nunez.

– Tre, fire ting, egentlig, jeg har en bror og en nevø som bor her og som jeg er mye sammen med. Så er det Steffen, nytt stadion og en klubb med ambisjoner.

Landro om Nunez: – Har vist seg å vaere like spennende som jeg tenkte før han kom. Han må opp fysisk, men her vi en mulig liten diamant.

 ?? EGIL Ø. Naerland ?? En klassespil­ler, en mulig liten diamant og en spesielt god dribler. Slik omtaler Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro, André Sødlund til venstre, Johannes Andres Nunez og Sander Ringberg.
EGIL Ø. Naerland En klassespil­ler, en mulig liten diamant og en spesielt god dribler. Slik omtaler Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro, André Sødlund til venstre, Johannes Andres Nunez og Sander Ringberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway