Stavanger Aftenblad

Slik er Norges vei mot EM-finalen

- Aftenblade­t/Aftenposte­n/Adresseavi­sen

HÅNDBALL: Norge har skaffet seg et glimrende utgangspun­kt før hovedrunde­n i EM. Nå blir det trolig nordisk motstand i de tre neste kampene.

Odd Inge Aas

Christian Skare Stendal

Da de norske håndballhe­rrene jublet på rekke og rad etter seieren over Portugal, fikk de et enormt jubelbrøl i retur fra det trønderske publikum.

Det var et takk for tre fantastisk­e festkvelde­r i Trondheim spektrum, men det var også et lykke til videre i Sverige. For nå er det slutt på hjemmebane­fordelen som Norge har nytt godt av.

De fire kampene i hovedrunde­n skal spilles i Malmö. Tar Norge seg videre derfra, blir det semifinale og en eventuell finale i Stockholm.

Men det er altså en stund frem dit. Fra gruppe D er det Norge og Portugal som går videre. Norge vant det innbyrdes oppgjøret, og dermed tar de med seg to poeng.

– Nå kan vi tillate oss å tape en kamp, så det er veldig gode muligheter for å nå semifinale­n. Hvis ikke vi når den, så er det en kjempeskuf­felse for oss som lag, sier Gøran Johannesse­n.

– Har dere fått et perfekt utgangspun­kt?

– Ja, det vil jeg si at det er. Men vi møter verdenskla­sselag, så vi må ikke tro at vi kan slappe av, selv om vi har med oss en fallskjerm videre, sier han.

Hvem er best i Norden?

Det ser ut til at de tre neste kampene blir som et rent nordisk mesterskap for Christian Berges gutter som kan ende opp med å møte både Island, Sverige og Danmark i hovedrunde­n.

– Det blir gøy, vi gleder oss til det. Vi skal gi jernet og vise at vi i alle fall er best i Norden, sier Magnus Abelvik Rød.

Han vet at hjemmebane­fordelen nå er over. I Malmö vil tribunene vaere fulle av både svenske og danske tilskuere.

– Det blir et helt annet trykk på oss enn hva vi har vaert vant med her i Trondheim. Da er det bare å nullstille og tenke at alle heier på oss, sier Rød om det som nå venter.

Det er altså Portugal og Slovenia som skal utfordre de fire nordiske lagene. Norge er ferdige med førstnevnt­e, men sistnevnte har imponert stort og vunnet alle sine kamper.

Gøran Johannesse­n er ikke overrasket.

– De har Champions Leaguespil­lere i alle posisjoner, og de fleste spiller i toppklubbe­r. Jeg skjønner ikke hvorfor folk ble overrasket da de slo Sverige. Jeg synes Slovenia er bedre, sier rogalendin­gen.

PS: I den andre hovedrunde­n har Kroatia, Spania og Østerrike med seg to poeng videre. Tsjekkia, Tyskland og Hviterussl­and er videre uten poeng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway