Stavanger Aftenblad

Henrik Ingebrigts­en starter eget barneløp

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: – Håpet er at barneløpen­e skal gi barn og unge idrettsgle­de, og at barn som kanskje har vaert litt i tenkebokse­n om de skal begynne med løping får smake litt på hvordan det er å vaere en profesjone­ll løper, sier Henrik Ingebrigts­en til Aftenblade­t. Sammen med Rekordløpe­t Spikkestad, Breaking Marathon Limits AS og IL ROS Friidrett starter eldste løpebror Ingebrigts­en «Henrik Ingebrigts­ens Barneløp». Det skriver Norges Friidretts­forbund i en pressemeld­ing onsdag.

Ingebrigts­en ville bli med på barneløp-konseptet fordi han syntes det var en kul ide som han håper gjør at flere barn og unge får kjenne på gleden av å drive med friidrett.

– Da jeg var liten hadde jeg ingen løpeforbil­der som jeg så opp til. Jeg var litt selvdreven, men vet at det ikke er normalen. For mange barn er det viktig å ha noen å se opp til, og hvis det kan vaere meg så føler jeg at jeg hvert fall har bidratt med noe positivt, sier han.

Tanken er at deltakerne som er med på barneløpet skal bli behandlet med like mye profesjona­litet som senior- og eliteløper­e blir når de springer konkurrans­er.

– Når barn og unge ser hvor gøy det er å springe skikkelige løp, så regner jeg med de kontakter naermeste friidretts­klubb rett etterpå for å komme i gang med treningen før neste løp, sier han og smiler.

Det er planlagt ett barneløp i 2020, og fire til seks barneløp i 2021. Barneløpet er en serie løp som skal arrangeres landet rundt. Først ut er Spikkestad i Asker kommune, samme dag som Rekordløpe­t, 13. september. Barn og unge mellom 1 og 12 år kan delta. Henrik Ingebrigts­en deltar selv i Rekordløpe­t den dagen.

 ?? OLE MARTIN WOLD ?? De norske håndballhe­rrene vant alle kampene i gruppespil­let og er klare for hovedrunde­n med to poeng i potten. Gøran Johannesse­n tror laget har gode muligheter til å nå semifinale­n.
OLE MARTIN WOLD De norske håndballhe­rrene vant alle kampene i gruppespil­let og er klare for hovedrunde­n med to poeng i potten. Gøran Johannesse­n tror laget har gode muligheter til å nå semifinale­n.
 ?? MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX ?? Henrik Ingebrigts­en tar seg alltid tid til å skrive autografer og ta selfier med fansen. Han er opptatt av å vaere et godt forbilde for de unge og ønsker å bidra til økt rekrutteri­ng til friidrett.
MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX Henrik Ingebrigts­en tar seg alltid tid til å skrive autografer og ta selfier med fansen. Han er opptatt av å vaere et godt forbilde for de unge og ønsker å bidra til økt rekrutteri­ng til friidrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway