Stavanger Aftenblad

Blonz håper på å få bidra mer

- Espen Hartvig NTB

HÅNDBALL-EM: Alexander Blonz (19) venter på å få sjansen for fullt i håndball-EM. På veien er han en helt sentral mann for at Magnus Jøndal storspille­r.

Alexander Blonz kaller seg selv for en tålmodig ung mann, det er en egenskap han kan få nytte av i EM. Med Jøndal som klart førstevalg på venstrekan­ten, er Stavanger-gutten landslagss­jef Christian Berges «backup-alternativ».

– Jeg gjør min jobb på benken og støtter opp om de andre. Jeg skal sørge for at Magnus får vann når han ønsker det eller har bruk for et håndkle. Hvis han lurer på noe, så svarer jeg. Jeg skal legge til rette for at han gjør det så bra som mulig, sier Blonz.

– Det er jo lagidrett vi driver med. Så hvis du ikke har en god laginnstil­ling, kan du begynne med tennis eller finne på noe annet du kan holde på med alene, synes jeg.

Rolig

Den tidligere Viking-spilleren kommer høyst trolig til å få mer spilletid i kamp i løpet av EM. Ett år etter mesterskap­sdebuten i VM, er han på et annet nivå enn for 12 måneder siden. Flyttingen til Elverum og spill i Champions League betyr at han er herdet.

– Jeg har spilt på meg mye mer erfaring fra større kamper. Det er den største forskjelle­n, sier Blonz.

At Norge spiller med stort press på seg for «endelig» å vinne et gull, virker å prelle av 19-åringen. Han spiller håndball fordi det er gøy, og ser ingen grunn for å overstress­e det.

Tett program

Norge fortsetter EM med hovedrunde i Malmö. I kveld møter Norge overraskel­seslaget Ungarn, som vant mot både Island og Danmark.

Så skal Norge i aksjon søndag, tirsdag og onsdag. De to beste fra puljen går til semifinale (fredag neste uke).

Etter at Berge overtok landslaget, har håndballgu­tta spilt seg til to VM-sølv og fjerde- og sjetteplas­s i EM. Senere i år går OL i Tokyo. Dit er det to veier for Norge: Vinne EM eller lykkes i kvalifiser­ingen som går på hjemmebane i Trondheim i april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway