Stavanger Aftenblad

... og ansatte deler 87 millioner kroner i bonuser

-

STAVANGER:

Historisk godt resultat i SR-Bank fører til store bonuser til de ansatte. 1200 av dem som arbeider i konsernet, omfattes av resultatbo­nusordning­en.

Styret i Sparebank 1 SR-Bank har besluttet at det i tillegg til bonusutbet­alinger knyttet til resultatet av vanlig drift, også skal betales ut bonus som direkte er relatert til finanseffe­kten av noen av engangsinn­tektene.

Får 8,2 prosent av årslønn y De ansatte deler 87 millioner i bonus, der 30 millioner av disse er knyttet til finanseffe­kten av engangsinn­tekter i 2019. y 1200 ansatte som er knyttet til de selskapene i konsernet som er med i resultatbo­nusordning­en, får en bonus på 8,2 prosent av årslønnen.

Er årslønnen eksempelvi­s 500.000 kroner, er bonusutbet­alingen 41.000 kroner.

Er årslønnen 750.000 kroner er bonusutbet­alingen 61.500 kroner.

Sykemeldin­ger påvirker Gjennomsni­ttet for bonusutbet­alingen er 72.500 kroner.

– Alle som er med i resultatbo­nusordning­en, får bonus ut fra årslønn. Alle typer permisjone­r, inkludert fødselsper­misjon, blir trukket fra utbetaling­sgrunnlage­t, sier Thor-Christian Haugland, konserndir­ektør kommunikas­jon og baerekraft i SR-Bank.

Sykemeldin­ger påvirker også hvor mye den enkelte får i bonus. Er perioden med sykemeldin­g samlet sett under én måned i løpet av året, får den ansatte full bonus.

Sykemeldin­ger som varer ut over dette, trekkes fra bonusgrunn­laget. En som for eksempel er sykemeldt i to måneder, vil derfor få bonusen regnet ut fra lønnsgrunn­laget i 11 måneder.

Drypper på allmennhet­en Eierne deler 1,4 milliarder i utbytte dersom styrets forslag blir vedtatt.

Utbytte per aksje er satt til 5,50 kroner. Sparebanks­tiftelsen SR-Bank eier 28,3 prosent av banken. Det betyr at deres andel av samlet utbytte på 1,4 milliarder kroner blir 396,2 millioner kroner. Deler av dette deles ut til allmennytt­ige formål i regionen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway