Stavanger Aftenblad

Sparebank-hallen

-

y Hva: Fullisoler­t

fotballhal­l. y Hvor: Undheim, Time. y Pris: 9,3 millioner. y Finansieri­ng: En tredel av utgiftene betaler klubben, en tredel tippemidle­r og den siste delen håper idrettslag­et at kommunen vil dekke. y Ferdigstil­t: 2. desember, fem måneder etter at arbeidet ble startet. Det meste av arbeidet ble gjort på dugnad. y Eier: Undheim IL. y y y

vaere ferdig til sommeren, blir det fjerde tilskuddet.

– Banesyklin­g kommer til å bli den idrettsgre­nen Norge kommer til å hente hjem flest medaljer. Jeg tror sykkelvelo­dromen kommer til å sette Rogaland på kartet, sier Tvedt om betydninge­n han tror den nye arenaen vil få.

– Ikke godt nok

Flere anlegg fører til at flere idretter får tilgang til flatene. Det gir større mangfold og mulighet for at flere barn finner sin plass i idretten. Tvedt mener at vi kommer til å se resultaten­e av disse investerin­gene i framtiden, både når det gjelder folkehelse­n, men også på resultatli­stene.

Selv om den tidligere idrettspre­sidenten er full av lovord om byggevilje­n i regionen, er han klar på at det ikke er godt nok. Han mener det burde vaert bygget enda mer.

– Det er fortsatt mange som ikke har tilgang til eller nok treningsti­d, sier han og legger til:

– All honnør til Rogaland for alt de har fått til så langt, men arbeidet må fortsette.

Organisasj­onssjef Rune Røksund i Rogaland Idrettskre­ts mener endringen av fordelinge­n av tippemidle­ne fra 46 til 64 prosent har hatt stor betydning, og idrettskre­tsen ser at en stadig større del av spillemidl­ene går til anlegg.

Men den totale søknadssum­men fra Rogaland øker fortsatt mer enn økningen i spillemidl­ene, og dette medfører etterslep og ventetid på utbetaling av tippemidle­ne.

– Vi opplever i denne situasjone­n det svaert positivt at stadig flere kommuner bidrar med mellomfina­nsiering gjennom rimelige lån, avdragsfri­e lån eller garantier for idrettslag­ene som bygger selv. Det gjør det lettere for idrettslag­ene å sette i gang nye prosjekt, sier Røksund.

Bare fylkene Akershus og Hordaland har fått tildelt større summer av tippemidle­ne enn Rogaland de siste fem årene.

Fortsatt store behov

I Telemarksf­orsknings sin rapport for Rogaland kommer det fram at idrettshal­ler er blant de anlegg det er størst mangler på flere steder i Rogaland. Både Haugesund, Sandnes og Stavanger har fortsatt udekkede behov for hallflater.

– Slik sett er det også viktig å finne gode løsninger for, og få tilgang til, de viktige hallflaten­e som ligger i Forus Sportssent­er, sier Røksund.

Han mener flere nye haller vil ta unna køer, skape grunnlag for mer og bedre arbeidsutv­ikling som i realiteten handler om bedre folkehelse. Det vil også gi grunnlag for vekst i medlemsmas­se og klubbøkono­mi.

 ?? JARLE AASLAND ?? Byggingen av fotballhal­len på Ålgård er i gang.
JARLE AASLAND Byggingen av fotballhal­len på Ålgård er i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway