Stavanger Aftenblad

Lover ny 100-uke i Stavanger

- Havard.t.knutsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Tallenes tale er klar. Totalt ble det solgt 54.747 retter for en hundrings forrige uke.

Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Dette opplyser prosjektle­der i Spis for 100 i Stavanger, Andreas Berg.

– Vi er sjokkert over hvor bra det har gått. Resultatet er over all forventnin­g, sier han til Byas.

Den billige matfesten kom brått på publikum. Tidlig i januar ble 100-uka annonsert, og en måned senere var det hele i gang.

Konseptet har vaert en stor suksess i flere byer, blant annet nabobyen Sandnes, hvor restaurant­er og kafeer har servert sultne besøkende en matrett til en 100-lapp to ganger i året siden 2014.

I år var derimot første gang spisestede­ne i Stavanger var vertskap for et slikt konsept. Fra 3. til 9. februar ble det solgt 54.747 matretter til 100 kroner.

– Til å vaere første gang, så er vi veldig fornøyde med tallene vi sitter på. Det har vaert gode tilbakemel­dinger fra spisestede­r og publikum. Det er godt å vite at prosjektet som helhet har vaert en suksess, sier Berg.

Travelt, men slitsomt

Det er ingen tvil om at 100-uka falt i smak hos publikum. Spisestede­ne

er også positive, men til tider ble det i overkant travelt.

– Det var hardt ... Mye travlere enn hva vi forestilte oss. Det rant inn med folk, sier daglig leder ved Deja Vu, Kjetil Skaret og veiver med høyrearmen.

– Det var som Gladmat, som den travleste dagen på Gladmat, kommer det plutselig fra en kollega bak disken.

Skaret forteller at spisestede­t på Magasin Blaa solgte naermere 6000 tempurasal­ater til en hundrings. Besøket firedoblet seg fra normalen.

Skaret understrek­er at det er fantastisk­e tall, men at kosten av arbeidsinn­sats og råvarer spiser godt av et eventuelt overskudd.

– Jeg har ikke den totale oversikten, men jeg håper vi sitter igjen med noe, sier han og ler.

– Blir dere med igjen?

– Tja ... Jo, når vi får det litt på avstand. Det er garantert et marked for det. Neste gang vet vi hva vi kan forvente og har mer erfaring, sier Skaret.

Fulle av lovord

Noen steinkast unna ligger Shahi Kitchen. Restaurant­en i Pedersgata solgte 1450 retter med kylling masala og er svaert fornøyd med deltakelse­n.

– Det var travelt, men kjekt. Vi hadde en konstant strøm av gjester og responsen var god, sier daglig leder Samreen Javed og bekrefter at restaurant­en gjerne blir med på en ny 100-uke.

Et av de ferskeste tilskudden­e til byens mattilbud, er den italienske kafeen Italo. Fra lokalet i Smedgata ble det solgt 700 retter linguine med kaffekrem.

– Jeg tror vi kokte over 50 kilo pasta, sier medeier Aaron Depalmas og fortsetter:

– Det var en fin opplevelse. Vi er ganske ferske og jeg tror 100uka gjorde at flere fikk øynene opp for oss.

Ny 100-uke

Berg i Spis for 100 sier at prosjektgr­uppa også har laert mye i løpet av en uke.

– Nå vet vi hva som er bra, hva vi bør jobbe med og hva som definitivt kan bli bedre. Derfor håper vi å slå vår egen rekord i september. – Så det blir ny 100-uke?

– Ja, vi kjører en ny runde i september. Kanskje i slutten av august, det er ikke helt bestemt ennå.

– Hva er årsaken til at du kan bekrefte dette allerede nå?

– Først og fremst responsen. Flere spisestede­r har sagt at de ønsker å vaere med og kundene ønsker tilbudet tilbake.

– Hva blir annerledes til høsten? – Vi har noen tanker rundt det, uten at jeg kan si noe saerlig om det nå. Men det blir flere spisestede­r. Nå hadde vi 35 steder med oss, neste gang håper jeg vi passerer 40-tallet.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? De 35 spisestede­ne som deltok på Stavangers første 100-uke, solgte naermere 55.000 retter til en hundrelapp. Her er det kø hos Deja Vu på Magasin Blaa.
PÅL CHRISTENSE­N De 35 spisestede­ne som deltok på Stavangers første 100-uke, solgte naermere 55.000 retter til en hundrelapp. Her er det kø hos Deja Vu på Magasin Blaa.
 ?? HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN ?? Gjengen ved Shahi Kitchen solgte 1450 retter kylling masala forrige uke. Fra venstre: Joana Gkioka, Muhammad Asim, Samreen Javed og Farheen Javed.
HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN Gjengen ved Shahi Kitchen solgte 1450 retter kylling masala forrige uke. Fra venstre: Joana Gkioka, Muhammad Asim, Samreen Javed og Farheen Javed.
 ?? HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN ?? Italo åpnet i Smedgata i november og fikk vaere med på Stavangers første 100-uke.
HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN Italo åpnet i Smedgata i november og fikk vaere med på Stavangers første 100-uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway