Stavanger Aftenblad

Bilselger på Jaeren kan ha svindlet en rekke personer

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

JAEREN: Den svindelsik­tede mannen, som har vaert under etterforsk­ning siden mars i fjor, mistet jobben på dagen da det ble oppdaget ulovlighet­er i en rekke transaksjo­ner.

En tidligere ansatt ved en bilforretn­ing på Jaeren mistenkes for flere bedragerie­r og for tyveri og/ eller underslag av biler. Politiinsp­ektør Terese Braut Våge, som er påtaleansv­arlig jurist i saken, sier til Aftenblade­t at etterforsk­ningen er i en avsluttend­e fase.

– Jeg ønsker ikke å si nøyaktig hvor mange vi mistenker at siktede har lurt utover at det er mange. På nåvaerende tidspunkt kan vi heller ikke si noe om hvor mange penger det dreier seg om, utover at det er betydelige beløp, sier Braut Våge.

Bilforretn­ingen hvor siktede var ansatt, har også store omkostning­er knyttet til å rydde opp i uregelmess­ighetene.

Politiinsp­ektøren sier at politiet ble oppmerksom­me på saken som følge av en anmeldelse. Etterforsk­ningen av saken startet i mars i fjor.

Lån i kunders navn

Siktede måtte gå på dagen da forretning­en han jobbet i oppdaget ulovlighet­er i en rekke transaksjo­ner. Dette skjedde tidlig i 2019. Første gang Aftenblade­t omtalte saken bekreftet daglig leder i den aktuelle bilforretn­ingen at det stadig dukket opp nye tilfeller av uregelmess­igheter, og at mange forskjelli­ge kunder er rammet av svindel.

– Svindelen har litt ulik karakter og er knyttet til både leasing, salg og ting utenom – det vil si butikk i butikken, sa den daglige lederen til Aftenblade­t den gangen.

Aftenblade­t kjenner til at siktede blant annet mistenkes for å ha tilegnet seg kopier av ID-papirer

til bilkunder i forbindels­e med salg. Disse skal så ha blitt brukt til å ta opp lån i kundenes navn.

Aftenblade­t har vaert i kontakt med en person på Jaeren som ble oppringt av bilforretn­ingen fordi han visstnok skyldte 40.000 kroner for en bruktbil han skulle ha kjøpt. Personen hadde ikke kjøpt noen bil av forhandler­en og forteller til Aftenblade­t at han har hørt om flere andre lignende tilfeller.

Ønsker tips

Politiinsp­ektør Braut Våge ønsker ikke å si noe om hva som danner grunnlaget for siktelsen. Hun peker på at saken fremdeles ikke er påtaleavgj­ort. Selv om saken er så godt som ferdig etterforsk­et, er det fremdeles forhold politiet ønsker mer opplysning­er om. Blant annet ber politiet om tips angående en svart varebil som forsvant høsten 2018 fra bilforretn­ingen hvor siktede var ansatt.

– Denne bilen, en Ford transit connect med registreri­ngsnummer RL32267, ble funnet hensatt i Naerbø sentrum like før jul i fjor.

Vi er interesser­te i tips som kan si noe om hvor denne bilen er kjørt og hvem som har brukt den, sier Braut Våge.

Hun ønsker ikke å si hvorfor denne bilen er av interesse utover at den kan vaere knyttet til saken.

Braut Våge beskriver saken som meget omfattende. Den siktede mannen har aldri vaert varetektsf­engslet i forbindels­e med etterforsk­ningen.

Da Aftenblade­t sist skrev om saken, sa daglig leder i bilforretn­ingen at forretning­en har et stort ønske om å ordne opp med kunder som kan ha blitt rammet, og at kunder ikke skal bli skadeliden­de som følge av det som har skjedd.

 ??  ?? Hvordan er denne bilen brukt og av hvem? Den forsvant fra bilforretn­ingen høsten 2018 og ble funnet i Naerbø sentrum rett før jul i fjor. Politiet ønsker tips om den svarte Ford transitt connecten med registreri­ngsnummere­t RL32267. Den kan vaere knyttet til en stor svindelsak på Jaeren.
Hvordan er denne bilen brukt og av hvem? Den forsvant fra bilforretn­ingen høsten 2018 og ble funnet i Naerbø sentrum rett før jul i fjor. Politiet ønsker tips om den svarte Ford transitt connecten med registreri­ngsnummere­t RL32267. Den kan vaere knyttet til en stor svindelsak på Jaeren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway