Stavanger Aftenblad

Barr får støtte i Twitter-kritikk av Trump

-

WASHINGTON: USAs justismini­ster

William Barr sier president Donald Trumps tvitring gjør det umulig å utføre jobben som minister. Nå får Barr støtte i Senatet.

– Jeg mener det er på tide å slutte å tvitre om justisdepa­rtementets saker, sa Barr under et intervju med TV-kanalen ABC News torsdag.

Fredag morgen hadde Trump ennå ikke tvitret om Barrs kritikk.

I intervjuet sa Barr at Trumps hyppige og kontrovers­ielle tvitring hindrer ham i å utføre jobben som justismini­ster. Uttalelsen kommer samtidig som presidente­n er anklaget for å ha blandet seg inn i rettssaken mot sin tidligere rådgiver Roger Stone.

Republikan­ernes leder i Senatet, Trumps naere allierte Mitch McConnell, stiller seg bak Barrs kritikk.

– Hvis justismini­steren sier at tvitringen kommer i veien for jobben hans, bør presidente­n ta dette til seg, sa McConnell til Fox News.

Talskvinne for Det hvite hus Stephanie Grisham hevder at presidente­n ikke tar seg naer av kritikken til Barr.

Står hverandre naert

Tidligere denne uken fikk Barr og justisdepa­rtementet massiv kritikk etter å ha overkjørt aktor i straffesak­en mot den tidligere Trump-rådgiveren Roger Stone.

Barr og Trump er kjent for å ha et naert forhold til hverandre.

Det ble umiddelbar­t spekulert på om de bemerkelse­sverdige uttalelsen­e til Barr var et forsøk på å kontroller­e opinionen, og ikke først og fremst ment som kritikk av Trumps påståtte innblandel­se i saken mot Roger Stone.

Trakk seg

Tirsdag trakk samtlige medlemmer av aktoratet i Stone-saken seg etter at justisdepa­rtementet uttalte seg om at aktoratets påstand om opptil ni års fengsel var for strengt. Departemen­tet anbefalte statsadvok­atene å endre påstanden sin.

Justismini­steren avviser at Trumps uttalelser påvirket departemen­tets avgjørelse om å be om redusert straff for Roger Stone.

Trump uttrykte blant annet at han syntes aktoratets opprinneli­ge påstand om sju til ni års fengsel for Stone, var urettferdi­g. (NTB)

 ?? ALEX BRANDON, AP / NTB SCANPIX ?? USAs justismini­ster William Barr, til venstre, mener president Trumps tvitring forstyrrer arbeidet hans.
ALEX BRANDON, AP / NTB SCANPIX USAs justismini­ster William Barr, til venstre, mener president Trumps tvitring forstyrrer arbeidet hans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway