Stavanger Aftenblad

Ny rockeklubb: Lanserer konsertser­ie

- Stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

ROCK: Nyopprette­de Jaeren og Dalane Progrock Klubb skal avholde månedlige konserter på Ogna Scene. – Vi føler et behov for en slik klubb.

Stella Marie Brevik

Det sier ett av styremedle­mmeneiprog­rockklubbe­n,Torgeir Olsen.

Klubben ble dannet på sensommere­n i 2019. De har nå rundt 40 medlemmer, men initiativt­akerne mener de har potensial til å få opp mot 200:

– Vi følte dette tilbudet manglet. Man har viseklubbe­r, jazzklubbe­r, og så videre, men ingen progrock-klubb i området. Sjangeren er ikke veldig vid, men det er mange band i Norge som spiller denne type musikk, sier Olsen.

Han forklarer at flere av medlemmene vokste opp på da sjangeren hadde sin storhetsti­d. Derfor står musikktype­n hjertet naert. De ser også at sjangeren har fått en oppblomstr­ing de siste årene:

– Vi vil få norske band til å vise seg frem hos oss. Sjangeren har kommet tilbake og vi prøver å få oversikt over alle bandene i Norge, men vi sliter – det er så mange.

Ogna Scene blir klubbens faste tilholdsst­ed i 2020. Første konsert ble avholdt i midten av januar med bandet D'Accord fra Stord. Da kom cirka 50 publikumme­re. Planen for året er å arrangere åtte konserter.

– I tillegg til disse vil det også bli arrangert klubbaften­er med quiz, loddsalg og musikk, der lokale nystartede – og andre band, som ikke er godt etablert vil kunne få vist seg frem, sier Olsen.

Til nå er bandene 35 Tapes, Shaman Elephant og Kanaan booket til våren. Mer info finner du her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway