Stavanger Aftenblad

– Livet har vaert mørkt

- Arve Henriksen Aftenblade­t/Aftenposte­n

GRAND PRIX: Rein Alexander er åpen om at livet hans har hatt både lyse og mørke sider. Nå kan en finaleseie­r i MGP bli en av oppturene.

– Det er ingen som har sagt at livet er lett. Mitt liv har heller ikke vaert det. Du må kjempe for din egen glede og lykke.

Rein Alexander snakker av egen erfaring. En erfaring som nå er blitt til «one last time», finalist og en av favorittlå­tene i årets MGP.

Rein Alexander Gauge Korshamn, som han egentlig heter, kan se tilbake på en rikholdig sangkarrie­re. Foruten solid utdannelse ved anerkjente musikkonse­rvatorier rundt i Europa, og at han har stått på en rekke store scener, har han også vunnet flere internasjo­nale konkurrans­er og stipender.

I 2003 vant han Kjempesjan­sen på NRK.

Livets skyggeside­r

Samtidig har 48-åringen vaert åpen om at livet også har hatt sine skyggeside­r, blant annet har han slitt med både alkohol og rus. Underveis har han valgt å ta pauser i musikkarri­eren for å jobbe blant annet som fisker i Barentshav­et.

I dag er han bosatt på Tjøme med samboer og tvillingje­nter.

Og er på plussiden i livet, ifølge seg selv.

– Du må bare akseptere at livet er mørke og lys, at det er kontraster. Det er det denne finalelåte­n veldig tydelig tar for seg. Det handler om den kampen du har inni deg, sier han.

For hovedperso­nen selv var det ikke noe mål at han skulle stå på scenen utkledd som en ilter viking i årets Melodi Grand Prix, selv om han er en stor fan av både vikinger og Game of Thrones-universet.

– Håret og skjegget har ikke vokst frem til denne MGP- låten og dette eventet, men derimot til det prosjektet jeg og Petter Anton Naess har drevet med de siste seks årene, platen «End of time», forteller han.

Gjøre sine egne ting

Snart flytter han og familien til Italia, hvor de skal bo det kommende året. Her skal Rein Alexander laere mer latin, italiensk og skrive mer musikk. Planen er å lage en oppfølger av platen «End of time».

– Jeg har ofte fått mye kritikk for at jeg gjort ting som alle andre har gjort før meg. Den gangen da en platedirek­tør ringte meg og sa jeg var kontraktsf­estet til å lage en plate med 80- og 90-talls ballader, da hadde jeg mest lyst til å dø. Endelig er jeg fri og kan gjøre de tingene jeg har lyst til og kan skape mitt eget, sier han.

William Lee Adams, grunnlegge­ren av fannettste­det Wiwibloggs.com,

mener «One Last Time» vil kunne appellere spesielt til Østeuropei­ske fans.

– Jeg aner en svak Euro-dans undertone i denne låten, som jeg har hørt når jeg har vaert på diverse klubber i Øst-Europa. Samtidig har låten en fin balanse mellom et nostalgisk og et moderne drama. Rent scenisk har fremførels­en klare assosiasjo­ner til Game of Thrones, noe som vil fenge mange unge seere, sier Adams.

Han innrømmer likevel at han holder Ulrikke som en favoritt i lørdagens finale.

– Hvis Norge ønsker å vinne Eurovision, så er Ulrikke mitt beste tips. Hennes fremføring er den mest komplette av alle bidragene, og hun har en stemme som vil skille seg ut. Men viktigst av alt, hun har den mest emosjonell­e låten, sier Adams.

Ulrikke og «Attention» har toppet bookmakerl­istene denne uken. Men det er Raylees «Wild» som er mest strømmet.

 ?? ARVE HENRIKSEN ?? Rein Alexander er på plass i Trondheim for å kjempe om å bli Norges bidrag i den internasjo­nale finalen i Eurovision Song Contest.
ARVE HENRIKSEN Rein Alexander er på plass i Trondheim for å kjempe om å bli Norges bidrag i den internasjo­nale finalen i Eurovision Song Contest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway