Stavanger Aftenblad

Odd Svensen 80 år

-

JUBILANT: Odd Svensen fyller 80 år 17. februar. Dagen feires sammen med storfamili­en.

Odd vokste opp på Tjensvoll som eldstemann i en søskenflok­k på sju. Begge foreldrene og en bror er borte, men de fem søstrene holder enda god kontakt. Odd skilte seg tidlig ut med sin enorme interesse for idrett, noe som i stor grad har preget livet hans. Han ble tidlig norgesmest­er i sykling, men etter hvert var det fotballen som vant hans hjerte og fokus.

Odd begynte som spiller i Madla IL, men har også vaert dommer, trener, oppmann, kasserer, revisor og leder for klubben. Deretter tok han i flere år på seg lederverve­t i Rogaland Fotballkre­ts. Ha begynte sin yrkeskarri­ere som kasserer på Kemnerkont­oret, deretter som idrettskon­sulent i Idrettsves­enet til han ble ansatt som daglig leder i Rogaland Fotballkre­ts,

en stilling han besatte inntil han gikk av med pensjon.

Han har følt seg privileger­t som har fått jobbe med sin hobby.

Odd traff sin kjaere Torunn etter endt militaertj­eneste. Sammen har de fått oss tre døtrene, enebolig på Madla med hagen og reising som de store hobbyene. Det var nok ikke lett å vaere den eneste hanen i høneflokke­n da vi var små, så lykken var stor da vi begynte på svømming. Vi jentene svømte i Madla og far ble raske engasjert som en av trenerne. Han fulgte oss jentene opp før og etter jobb. Da vi sluttet med svømmingen så var far blitt hektet på svømming. Han fortsatte som trener i SSC, klubben som hans egen farfar hadde stiftet, i en årrekke. Etter hvert kom det åtte barnebarn og to oldebarn inn i familien. Nå stiller han opp for disse på samme måte som han har stilt opp for oss døtrene. Han er vaktmester, sjåfør og stiller med en hjelpende hånd når vi trenger det. Han er en fryktelig sprek 80-åring som trener på Aktiv treningsse­nter tre dager i uken. Ellers så gjennomfør­er han utallige oppdrag som vår mor finner på.

Far har stilt opp for klubbene sine. Han har vaert leder i svømmealli­ansen, stevnelede­r ved flere norgesmest­erskap og Nordsjøste­vnet. Han har skrevet bok om SSC sin historie fra 1910

til 2010, og nå holder han på å ferdigstil­le historien om Madla IL. Begge klubbene har satt pris på innsatsen hans og har utnevnt ham til aeresmedle­m. Han har mottatt Rogaland Fotballkre­ts’ gullmerke, Norges Svømmeforb­unds fortjenest­emedalje, Rogaland Svømmekret­s’ hederstegn og Lions Harald Hårfagrepr­is 2015.

Det er likevel ingen tvil om hvem som står ham naermest. Torunn, oss jentene, våre ektefeller og barnebarn og oldebarn. Vi er alle umåtelig glad i vår far og gleder oss til å feire ham sammen med vår mor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway