Stavanger Aftenblad

Se Viking-Jerv direkte på Aftenblade­t.no søndag

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Fotball: Viking har en høne å plukke med Jerv etter at Grimstad-laget slo dem 6–2 i generalprø­ven på SR-Bank Arena for to år siden.

Søndag kommer trener Arne Sandstø og hans Jerv tilbake til Stavanger som motstander når Viking fortsetter sin oppkjøring til årets sesong. Viking har allerede spilt tre treningska­mper.

De slo østerriksk­e Swarovski Tirol 3-1, tapte 0–1 for LASK Linz i La Manga og spilte 1–1 mot 2. divisjonsl­aget Arendal forrige søndag. Kampen mot Jerv blir den fjerde av 12 oppgjør Viking skal spille før serien starter borte mot Strømsgods­et lørdag 4. april.

1. divisjonsl­aget Jerv, som endte på 12. plass på tabellen i fjor, har også spilt tre treningska­mper. De har slått 2. divisjonsl­agene Notodden (2–1) og Fløy (4-0). Onsdag tapte de 1–2 for Arendal.

Trener Bjarne Berntsen sier de er inne i en periode med steintøff trening, og at de kommer til å rullere på laget også mot Jerv. På keeperplas­s vil de også fortsette å rullere etter at de når har stått en hel kamp hver. Det betyr at Erik Arnebrott står mot Jerv.

– Planen er at alle keeperne skal stå tre kamper hver i oppkjøring­en, så gjør vi en vurdering etterpå, sier Bjarne Berntsen.

Ellers var spillere som YannErik de Lanlay, Axel Oskar Andresson og Jefferson de Souza tilbake på treningsfe­ltet fredag. De var med på treningen fram til spillsekve­nsen mot slutten.

Veton Berisha var også tilbake etter strekkskad­en han pådro seg i La Manga, men han gjennomfør­te et eget opplegg. Runar Hove er også snart klar til å bidra igjen for fullt.

Aftenblade­t.no sender Viking-Jerv direkte med kommentato­r.

Vår Viking-blogger Ingve Bøe stiller som ekspert. Søndagens sending fra SR-Bank Arena starter klokken 15.55.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Viking-trener Bjarne Berntsen har sett laget sitt prestere ujevnt så langt i årets oppkjøring. Søndag klokken 16.00 venter Jerv i det Aftenblad-sendte oppgjøret fra SR-Bank Arena.
CARINA JOHANSEN Viking-trener Bjarne Berntsen har sett laget sitt prestere ujevnt så langt i årets oppkjøring. Søndag klokken 16.00 venter Jerv i det Aftenblad-sendte oppgjøret fra SR-Bank Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway