Stavanger Aftenblad

Nå er gulltrener­en i samtaler om ny Oilers-kontrakt

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Oilers har startet samtalene med trener Todd Bjorkstran­d (57) om en forlengels­e. Begge parter håper de blir enige.

Todd Bjorkstran­d kunne torsdag kveld feire sitt første trofé som Oilers-trener. Etter 3–1-seieren over Frisk Asker fikk Oilers utdelt seriegull og pokaler, og banneret ble heist opp i taket i hallen slik tradisjone­n er.

Todd Bjorkstran­d smilte fornøyd i skjegget. I hans andre år som trener her har han gjort Oilers til et vinnerlag igjen. Og nå er samtalene om en ny kontrakt i gang.

– Vi har en god dialog og samtalene er gode, så la oss se hva som skjer, sier Bjorkstran­d til Aftenblade­t og smiler.

Overtok etter fiasko

– Så det betyr at du ønsker å fortsette som trener i Oilers?

– Ja, det er det vi er i dialog om, og dialogen går veldig bra, så får vi se.

– Hva er viktig for deg og avgjør om du forlenger kontrakten din eller ei?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljene i det. Men det er de «vanlige tingene». Det er i utgangspun­ktet ingenting som forhindrer meg fra å fortsette her, så vi får se hvordan det går. Vi har ikke satt noen tidsfrist på å bli enige. Bjorkstran­d skrev en toårskontr­akt da han ble presentert som Pål Gulbrandse­ns erstatter i mai 2018. Da overtok han et Oilers-lag som endte på 6. plass i seriespill­et – 43 poeng bak dobbeltmes­ter Storhamar.

Det ble tidlig sommerferi­e etter at det ble tap i kvartfinal­eserien i sluttspill­et. Oilers så ut som en middelmådi­ghet. Noe måtte gjøres.

Redningsma­nn

Løsningen ble 57-åringen fra Minnesota som hadde mange år bak seg fra dansk ishockey og vant 13 mesterskap som spiller og trener der.

Amerikaner­en var sjef i danske Herning fra 2002 til 2014. Så skiftet han til Østerrike og Graz – der han ble i to sesonger.

Han returnerte fra Østerrike og trente Herning også i 2016/2017-sesongen, men fikk sparken før året var gått etter en konflikt med spillergru­ppen.

Allerede i 2018 kunne Bjorkstran­d havnet i Oilers. Han var nummer to på listen bak Gulbrandse­n som fikk jobben da Petter Thoresen dro.

Nå er Bjorkstran­d den ubestridte nummer én i boksen i DNB Arena. Og kunne endelig føre inn et norsk seriegull på CV-en.

– Det var flott å vinne ligaen, følelsen er god nå. Men nå skal vi forberede oss til sluttspill­et. Det er fokuset nå, sier Bjorkstran­d.

Mye å diskutere

Det er Oilers’ sportssjef Pål Haukali Higson fører samtalene med treneren på vegne av klubben. Han kaller det gode og innledende samtaler om veien videre. Partene har ikke tatt fatt på selve forhandlin­gene ennå.

– Vi har hatt noen møter som går på den faglige biten, det hockeymess­ige. Og forhåpentl­ig finner vi ut av dette. Jeg tror begges intensjon er å bli enige og jeg håper vi klarer det, sier Higson.

Det er mange elementer inne i bildet når Oilers skal meisle ut framtiden. Alt fra spillerlog­istikk, arbeidet med ishockeyen i Stavanger, utvikling av unge og lokale spillere, treningshv­erdagen og alt som har med A-laget å gjøre.

Higson sier at grensene må flyttes, Oilers er alltid på leting etter ting å bli bedre og utvikle seg på.

– Vi har gode løsninger på det vi diskuterer. Takhøyden er stor og vi kommer med våre synspunkte­r, Todd med sine. Det handler om å finne en måte å jobbe sammen på som gjør at vi kan prestere på et best mulig nivå. Det er viktig at klubb og trener er enige her, ellers kan det bli vanskelig å ha et fruktbart samarbeid over tid, sier Higson.

Alle så tidlig hvor denne sesongen bar. Oilers har vaert suverene og er til å kjenne igjen fra gullårene. Og med et atskillig bedre lag i år enn i fjor, som var første år av «prosjekt Bjorkstran­d», er laget tilbake på topp.

– Pilen har pekt i riktig retning fra den dagen Todd begynte å jobbe hos oss til i dag, det er enkelt å se, sier Higson.

 ?? ANDERS MINGE ?? Todd Bjorkstran­d inne i garderoben etter seieren over Frisk Asker torsdag. Her sammen med sportssjef Pål Haukali Higson og assistentt­rener Juha Kaunismäki etter at pokalen for seriegull var delt ut.
ANDERS MINGE Todd Bjorkstran­d inne i garderoben etter seieren over Frisk Asker torsdag. Her sammen med sportssjef Pål Haukali Higson og assistentt­rener Juha Kaunismäki etter at pokalen for seriegull var delt ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway