Stavanger Aftenblad

Olsbu Røiseland tok gull, Tiril Eckhoff kollapset

-

SKISKYTING: Marte Olsbu Røiseland skjøt ni treff og ble verdensmes­ter på VM-sprinten i skiskyting i Anterselva fredag. Tiril Eckhoff sprakk på stående.

Olsbu Røiseland startet på et tidlig startnumme­r og fikk spennende minutter i målområdet etter fullført løp. Én etter én kom utfordrern­e for sent til å straffe Froland-jentas tid.

– Det er dette gullet jeg har jobbet så sinnssykt lenge for. Jeg har stått over mange kjipe løp og fått mange kommentare­r på det, sa hun til NRK mens det fortsatt var konkurrent­er ute i løypa. Både svenske Hanna Öberg og amerikansk­e Susan Dunklee var farlige utfordrere, men klarte ikke straffe den norske jenta. Det ble et overrasken­de sølv for Dunklee, som kjempet intenst mot Olsbu Røiseland på sisterunde­n.

– Det var faelt å se på. Jeg har lyst til å vinne, men det er kanskje faelt å heie på at andre skal stivne. Hun var heldigvis bak, smilte den norske verdensmes­teren.

Første VM-medalje

Olsbu Røiseland har satt alt inn på å lykkes i VM denne sesongen. Froland-jenta måtte tåle kritikk da hun valgte å stå over verdenscup­helgen i franske Annecy før jul. Flere mente det kunne koste henne en mulig sammenlagt­seier i verdenscup­en.

Olsbu Røiseland sto imidlertid på sin plan og gjorde det klart at suksess under VM i Anterselva var førsteprio­ritet. I går fikk hun belønninge­n. Gullet var 29-åringens første individuel­le medalje i VM-sammenheng i karrieren. Fra før hadde hun seks stafettmed­aljer, fem av dem gull.

Eckhoff-kollaps

Tiril Eckhoff kom til sprinten som den største forhåndsfa­voritten. Ledelse i verdenscup­en sammenlagt og seks enkeltseir­er denne vinteren sørget for det. I går ble imidlertid gulldrømme­n knust på første skyting.

Eckhoff bommet to ganger i litt skiftende vindforhol­d på standplass­en i Anterselva. Med det var løpet langt på vei ødelagt. På stående fortsatte elendighet­en. Fire nye bom gjorde dagen helsvart for vinterens beste kvinnelige skiskytter.

Den blytunge sprinten gjør også at medaljemul­igheten på VM-jaktstarte­n med stor sannsynlig­het er borte. I mål var hun slått med over to minutter av teten.

– Det var bare total kollaps. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det er litt sånt som kan skje med meg, sa Eckhoff til NRK og innrømmet at nervene og spilte inn.

Tandrevold-mareritt

Store problemer på stående fikk også Ingrid Landmark Tandrevold. Fossum-løperen skjøt fem blanke treff på liggende og hadde medaljemul­igheter foran skyting nummer to, men der ble det i likhet med Eckhoff fire strafferun­der.

Etter å ha innledet serien med fire bom løftet Tandrevold blikket over våpenet og kikket litt vantro mot skivene. At det siste skuddet ble treff, var mager trøst.

I likhet med Eckhoff var også hun slått med drøye to minutter i mål.

– På stående følte jeg ikke selv at jeg skjøt kjempedårl­ig, men jeg ble litt tatt av vinden og var nok litt treigere på avtrekkere­n her i høyden, sa Tandrevold.

VM-debutant Karoline Knotten fikk heller ikke klaff på standplass. Vingrom-jenta innledet med to strafferun­der på liggende skyting. På stående ble det ett nytt bomskudd. Dermed endte også hun langt nede på resultatli­stene. (NTB)

 ?? BERIT ROALD ?? Marte Olsbu Røiseland tok sin første individuel­le medalje i VM-sammenheng i karrieren.
BERIT ROALD Marte Olsbu Røiseland tok sin første individuel­le medalje i VM-sammenheng i karrieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway