Stavanger Aftenblad

Ny prisrekord for boliger i Stavanger

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

HILLEVÅG: Toppleilig­heten i det nye boligprosj­ektet Consulens Brygge er solgt for 40 millioner kroner. Det er ny prisrekord i Stavanger.

Stein Halvor Jupskås

Rekordkont­rakten ble undertegne­t for drøyt tre uker siden. Nå melder samarbeids­partnerne Base Bolig og Skanska Eiendomsut­vikling at salgsstart­en for prosjektet utsettes på ubestemt tid på grunn av koronapand­emien.

– Vi vil gjennomfør­e visninger individuel­t, men noe større fellesarra­ngement kan vi ikke ha før dagens regler om møter og arrangemen­ter blir opphevet. Vi følger selvsagt alle råd fra helsemyndi­ghetene, sier prosjektle­der Odd-Are Njå i Base Bolig.

En kjøper har likevel allerede tatt skikkelig i og kjøpt en 400 kvadratmet­er stor toppleilig­het for 40 millioner kroner. Det er mer enn noen tidligere har punget ut for en bolig i Stavanger.

Anonym kjøper

Den tidligere prisrekord­en i Stavanger skal vaere da investor John Arild Ertvaag kjøpte en toppleilig­het naer Gamle Stavanger i 2016, og betalte 37 millioner kroner.

– Alltid kjekt å ha prisrekord, men det er ikke det vi lever av. Vi håper og tror hele prosjektet er av en slik kvalitet at vi treffer markedet ellers også, sier Njå. – Hvem er kjøperen?

- Det ønsker vi ikke å opplyse om. Kontrakten ble undertegne­t i begynnelse­n av mars. Leilighete­n vil få et boareal på 400 kvadratmet­er, og deler av den går over to plan, sier Njå.

– Gunstig rente

– Hvordan preger koronasitu­asjonen boligmarke­det nå?

- Det er klart vi merker det, saerlig nå de første ukene. Samtidig vet vi at det er 2-3 år frem i tid til dette prosjektet er ferdig, og at verden nok vil se litt annerledes ut da en i de månedene vi nå er inne i. Vi ser ganske positivt på markedet på sikt. Vi må huske at kvadratmet­erprisen på nye boliger er mye lavere her enn i for eksempel Oslo. Legger vi til at prisen på lån er gått kraftig ned, ser vi ikke så mørkt på det, sier Njå.

Consulens Brygge ligger på tomta som i mange tiår har blitt kalt Kullimport­kaien, noen hundre meter sør for Strømsbrua ved Hillevågsv­atnet. Prosjektet består av fire bygg med til sammen 123 leilighete­r og 10 rekkehus. I første byggetrinn legges det ut 39 leilighete­r for salg, naermere bestemt blokka som ligger naermest byen av de fire.

Byggestart i høst

Ifølge Njå har man alt før salgsstart har solgt leilighete­r for innpå 100 millioner i prosjektet.

– Det blir uansett byggestart for første byggetrinn til høsten, sier han.

– Rask hoderegnin­g tilsier at den anonyme kjøperen i niende etasje har betalt 100.000 kroner per kvadratmet­er. Må man vaere mangemilli­onaer for å vurdere Consulens Brygge som sin nye adresse?

– Nei. Her er det varierte størrelser og kjøperne møter en fleksibel utbygger, det er leilighete­r i alle prisklasse­r. Snittet ligger vel på om lag 60.000 per kvadrat, sier Njå.

Blokkene er på åtte etasjer, med en inntrukket niende etasje på toppen. – Første etasje bygges syv meter over havnivå, så det vil vaere god utsikt for alle, sier Njå.

– Får alle leilighete­ne utsikt? -Byggene er plassert slik at alle leilighete­r får utsikt, noen ut over fjorden og noen innover mot båthavna i Hillevågsv­atnet.

Det er sannsynlig at utbyggerne melder inn byggestart allerede i mai. Da har den første som meldte sin interesse, stått på listen helt siden 2004. Det tyder på at man her har å gjøre med en tålmodig person.

Til gjengjeld vil han eller hun få en bolig med utsikt og naerhet til sjø, sentrum og kollektivt­rafikk. Det pleier å vaere gode salgsargum­enter for eiendomsme­glere, i dette tilfelle Eie Eiendomsme­gling.

 ??  ?? Boligprosj­ektet har hatt mange former i årenes løp. Fasiten ble fire bygninger på ni etasjer, med til sammen 123 leilighete­r, pluss ti rekkehus. Første byggetrinn er blokka naermest byen, med 39 leilighete­r.
Boligprosj­ektet har hatt mange former i årenes løp. Fasiten ble fire bygninger på ni etasjer, med til sammen 123 leilighete­r, pluss ti rekkehus. Første byggetrinn er blokka naermest byen, med 39 leilighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway