Stavanger Aftenblad

Derfor valgte Sandnes Ulfs største talent Stabaek

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Kaloyan Kalinov Kostadinov har signert fireårs kontrakt med Stabaek. 17-åringen lot seg lokke av baeringene­s bruk av unge spillere.

Egil Ø. Naerland

– Det er i boks, avtalen er undertegne­t, sier en glad Kaloyan «Kay» Kostadinov til Aftenblade­t i går formiddag.

Han ble kjent med interessen fra norske og utenlandsk­e klubber under Sandnes Ulfs treningsog kampopphol­d på Costa del Sol i Spania den første uken i mars.

Tre gode landskampe­r for Norges U18-landslag på La Manga i januar pirret klubber på høyere nivå.

Stabaek tidlig ute med bud Brøndby, Molde og Stabaek hadde sine observatør­er under kampene mot FC Honka og Åsane. Viking-trenerne så også hele kampen mot FC Honka.

Stabaek var ivrigst og la inn bud allerede den gangen. Siden har baeringene holdt kontakt.

– Jeg er glad for at Stabaek oppretthol­dt interessen. Det er en klubb som utvikler talenter og bruker unge spillere, begrunner Kaloyan Kostadinov og har rett i det.

Tobias Børkeeiet (Brøndby), John Hou Saeter (Kina) og Kristoffer Askildsen (Sampdoria) er blant mange som ble solgt i fjor da Stabaek innkassert­e 73 millioner kroner for sine mange salg.

Ting tyder på at unggutter som Emil Bohinen, Hugo Vetlesen og Ola Brynhildse­n blir solgt til sommeren.

Derfor kan dette bli en perfekt overgang for Kostadinov.

– Kanskje får jeg prøve meg i eliteserie­n allerede denne sesongen, tenker han.

17-åringen Kaloyan Kostadinov som fyller 18 i juli, er født i Bulgaria og kom til Sandnes sammen med sine bulgarske foreldre i 2011. Han er ekte Ulf-gutt, har aldri vaert i andre klubber.

– Jeg flytter til Baerum i august, skal kombinere fotball med videregåen­de på NTG (Norsk Toppidrett­sgymnas) og bo på skolen.

– Selv om jeg flytter hjemmefra for første gang, kommer jeg til et miljø med mange jevnaldren­de. Det skal gå fint, sier Kostadinov.

Håper å få kamper Kontrakten med Stabaek varer fire år, men dersom fotballen kommer i gang som planlagt i mai/juni, håper han å få med seg noen kamper for moderklubb­en i Obosligaen.

Kay som han kalles blant venner, ble tilbudt proffkontr­akt med Sandnes Ulf for to år siden. En spe, liten og forsiktig gutt, men med talent for å styre fotballkam­per med sine dragninger og en presis venstrefot fra sentral midtbane.

Det siste året har han vokst mye.

– Jeg har vokst fort, kjenner at jeg trenger mer muskler, men stoler på at det kommer med et godt treningsop­plegg, tenker han.

Debuterte mot Notodden

Da Kostadinov satt på benken i bortekamp mot Notodden sommeren 2017, var han ikke fylt 16 år, og det skulle gå 13 måneder til før han fikk sin A-lagsdebut. Også den gangen borte mot Notodden.

28. juli 2018 fikk han åtte minutter, siden fulgte tre nye innhopp før han 9. november i fjor fikk sin første kamp fra start, i Sandnes mot Strømmen. Han skulle også spilt den siste kampen mot Kongsvinge­r, men den muligheten forsvant da Sandnes kommunen aldri klarte å få i stand banen.

– Jeg gleder meg til de siste månedene med Sandnes Ulf, og jeg gleder meg til å prøve noe nytt, sier Kaloyan Kostadinov som har dobbelt statsborge­rskap, norsk og bulgarsk. Så langt har han valgt å spille for Norge.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Kaloyan Kolian Kostadinov er en aergjerrig 17-åringen som nå går fra Sandnes Ulf til Stabaek.
PÅL CHRISTENSE­N Kaloyan Kolian Kostadinov er en aergjerrig 17-åringen som nå går fra Sandnes Ulf til Stabaek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway